Kirke elu on iga päev sporti täis, sest ta töötab 24-7fitness.ee-s nii kontoris kui ka annab saalis rühmatrenne. Iga päev 7.30 trenni andmine ei ole ühe sportliku naise jaoks mingi probleem, pigem on see soov ennast ja teisi veelgi rohkem motiveerida. Kuna trenni tegemine ja aktiivne eluviis on Kirke jaoks heas mõttes sõltuvus, mis annab hea enesetunde, laeb akusid ja parandab tervist, siis innustab ta teisigi seda teekonda ette võtma. „Algused on alati rasked, kuid mida rohkem enesearenguga tegeleda, seda rohkem hakkad seda nautima,“ motiveerib Kirke.

Endast võitu

Kirke oli nooruspõlves hädas üleliigse kehakaalu ja valede toitumisharjumustega, mis pikapeale hakkasid häirima igapäevaelu. 15-aastaselt kaalus neiu 105 kg, mis oli noorele tüdrukule ilmselgelt liig. „Kõige lihtsamad asjad nagu tossupaelte sidumine ja treppidest liikumine muutusid ühtäkki nii väsitavaks, kuid teisalt motiveerivaks,“ räägib Kirke võitlusest parema iseenda nimel. Siis sai Kirke aru, et olukord peab muutuma ja enese heaolu tuleb tagasi saada. Lisaks jõuetusele hakkas tunda andma ka tervis: veresuhkur ei olnud enam normis ja vererõhk kõikus rohkem kui lubatud. „Oleksin ma veel kauem oodanud, oleksid tagajärjed olnud ilmselt hullemad,“ arvab naine.

Uus algus

Teekond enese leidmise ja peeglist vastu vaatava pildi muutmise juurde ei ole kunagi kerge; ei olnud kerge ka Kirke jaoks. Piisavas koguses uudishimu, kannatlikku meelt ja enesedistsipliini tasuvad aga lõpuks kuhjaga ära. Kirke on sellest ehe näide ja motivatsiooniallikas teistele, sest kaotada pool oma kehakaalust ei ole kindlasti lihtne. Muutused tulevad seestpoolt ja selleks, et soovitud tulemuseni jõuda, peab oma teadmisi toitumisest ja liikumisest tunduvalt parandama. Seda ta ka tegi. Me kõik teame, et toituda tuleb tervislikult ja liikuda tuleb piisavalt, kuid tegelikult me palju rohkem ei teagi. „Minu soovitus kõigile, kes tahavad muuta oma elustiili, on küsida kõrvalist abi, sest üksinda on sellist teekonda väga raske ette võtta ja läbi teha,“ julgustab naine, kelle esmaseks suunajaks toitumise osas oli tema kergejõustiku treener.