Lovtšev püstitas MM-il kogusummaga 475 kilo maailmarekordi, kuid nagu nüüd selgub, oli supertulemus tehtud kasvuhormooni (ipamorelin) abiga.

Nii tõuseb tagantjärgi maailmameistriks grusiin Laša Talahadze ning Seim vahetab pronksi hõbemedali vastu. Poodiumi kolmandale astmele tõuseb aga armeenlane Gor Minasjan.

Ühtlasi tähendab Lovtševi positiivne dopinguproov seda, et n-ö väikese kuldmedali teenib tõukamises just Seim.

2015 International Weightlifting Federation World Championships

Uudis üllatas Marti, kuid mitte treenerist isa

"Ega väga ei suuda seda uskuda veel. Tavaliselt venelased väga vahele ei jää. Need, kes võistluse ajaks puhtaks ei saa, ei tule kohale," tõdes Mart Seim pool tundi pärast uudise lugemist. "Väga meeldiv üllatus!"

Tavaliselt kellegi vahelejäämise järel kirkama medali saanud sportlased kurdavad, et emotsionaalselt ei tähenda see neile suurt midagi. Kuidas on sinuga lood - sinu emotsioonid on vast veel üsna värsked? "Nii või naa olin medaliga rahul. Nüüd on tõukamise kuld eriliseks kirsiks tordil," rõõmustas Seim.

Tema sõnul võeti MM-il esmakordselt vereproove ja see võis olla paljudele üllatuseks. "Ju patustajad ei arvestanud sellega ja seetõttu nii paljud vahele jäidki," pakkus Seim, kes usub, et Rio olümpiale mõeldes muudab MMi tõhus kontroll valemängureid ettevaatlikumaks. "Seda kindlasti. See on suur töövõit, et antidoping tegi sammu paremuse poole. Ehk võtab see mõnede riikide sportlastel, kes kõige puhtamad pole, tuure maha."

"Mart helistas mulle veidi aega tagasi ja ütles, et selline uudis tõesti tuli. Eks ma pikisilmi ootasin neid dopinguproovide tulemusi," sõnas Mardi treenerist isa Alar Seim. "Venelased saabusid MM-ile alles kaks päeva enne võistluste algust, kõik teised olid kohal ammu enne. Ja Lovtševi tulemused näitasid väga selgelt, et (dopingu tarvitamises) ei tohiks kahtlust olla."

MM-il jäid dopingu tarvitamisega vahele kokku 17 sportlast. Kõigi patustajate nimed leiad rahvusvahelise tõstmisliidu kodulehelt.