Lovtševi diskvalifitseerimine tähendab, et Mart Seim saab MM-pronksi asemel hõbemedali. Kulla saab grusiin Laša Talahadze ja pronksi armeenlane Gor Minasjan.

Lovtšev jäi vahele ipamoreliini kasutamisega. Lisaks temale andsid Venemaa tõstjates Houstoni MMil positiivse proovi ka Olga Zubova, Olga Afanasjeva ja Aleksei Kosov.

Eesti Tõsteliidu president Jaan Talts juunior sai Lovtševi positiivsest B-proovist teada ajakirjanduse vahendusel. "Hetkel meile veel ametlikku kinnitust selle kohta tulnud ei ole, aga kui sellised Venemaa väljaanded seda kirjutavad, siis peab see nii olema," sõnas Talts Delfile ja Eesti Päevalehele.

Suur üllatus tänane uudis tema jaoks ei olnud. "Tegemist on Kanada sõltumatu laboriga, mis analüüsis nii A- kui B-proovi. Sealt pidigi B-proovile selline tulemus tulema," rääkis Talts.

Tõsteliidu president loodab nüüd, et Seimile makstakse riiklik preemia ka MM-hõbeda vääriliselt. "Mardi suhtes oleks see kindlasti aus, kui ta saaks teise koha preemia. Tema ei olnud süüdi, et maailmameister dopingut kasutas ja et see protsess võttis aega kolm kuud. Kui ise pakkuma ei tulda, siis esitame vastava taotluse," lisas Talts.

Aleksei Lovtšev