Äsja võistlusejärgsest dopingukontrollist saabunud Julia Beljajeva ütles, et tee maailmameistritiitlini polnud tasane, närvipinge maandamisega tuli tal tegeleda juba teises ringis, kui vastaseks oli šveitslane Tiffany Geroudet.
"Olen tavaliselt iga võistluse eel ärevuses," ütles Beljajeva. "Olin šveitslasele varem kolmel korral kaotanud. Ütlesin endale: "Pean ennast kokku võtma." Kõik järgmised kohtumised suutsin maksimaalselt hästi vehelda, olen väga õnnelik."
Veerandfinaalis ja poolfinaalis pidas tartlanna tasavägised matšid ning võitis vaid ühe torkega.
"Väga palju aitas mind treener Natalja Kotova, kes juhendas mind kogu aeg, kui oli võimalik," lausus Tartu Tervisehoiu Kõrgkoolis õppiv neiu.
Enne finaali venelanna Anna Sivkova vastu elas Beljajeva kaasa Nikolai Novosjolovi MM-tiitli võitmisele. "Muidugi tahtsin ka võita, aga ma ei öelnud endale: "Nüüd pead ka tulema maailmameistriks." Võtsin end maksimaalselt kokku ning püüdsin olla kogu matši aja tähelepanelik ja heas vormis. Finaalis valisin taktika, kus lasin vastasel rünnata ja püüdsin talle õigel ajal vastata. See õnnestuski."