Eesti tippkarateka plaanib tegeleda spordiga vähemalt 2008. aasta maailmameistrivõistlusteni, mis leiavad aset Tokyos. Kindlaks eesmärgiks on seal hästi esineda ja medal võtta.

Marko Luhamaa sõnul pakub karatega tegelemine talle endiselt naudingut ning motivatsioon ei ole kuhugi kadunud. “Euroopa meistritiitel on mul seni ju veel puudu,” nendib ta. “Hea ettevalmistuse korral saab selle vea parandada Tallinnas toimuvatel Euroopa Meistrivõistlustel 2008. aasta mais,” lisab maailmameister.

Luhamaa on peale lühikest puhkust asunud uuesti treenima ning alates uuest aastast alustab ta ka võistlemisega. Sihiks on jõuda kevadiseks hooajaks tippvormi. Tema treenerina jätkab Jüri Post, kes on Luhamaad toetanud juba 11 aastat. Sama tandemi tööviljaks on ka värske maailmameistritiitel. Abitreenerina on nendega kolmandat aastat koos Tõnis Saag.

Teiseks suuremaks ülesandeks on Luhamaa seadnud karate ja sportlike eluviiside tutvustamise noortele. Mees on oma sõnade heaks näiteks, kuidas peale vastupidava tervise on karatega võimalik saavutada ka märkimisväärset edu maailmas. “Noortele on tee tiitliteni valla. Kui leidub pühendumust ja töötahet, on kõik võimalik,” selgitab karateklubis Falco treenerina töötav Luhamaa.

Marko Luhamaa on valitsev karate maailmameister ja kahekümnekordne Eesti meister. Kuuel korral on ta olnud Euroopa ja maailma viies.