Eelmisel aastal võitis tõstja Mart Seim MMil pronksi, mis dopingukontrollide töö tulemusel värvus hiljem hõbedaseks, aasta varem oli ta samal jõuproovil neljas. Kahjuks need ilusad hetked kõigi eestlastest huvilisteni otsepildis ei jõudnud, sest ETV ega ka ükski erakanal neid võistlusi ei vahendanud. Veel jaanuaris ei osanud ETV sporditoimetuse juht Rivo Saarna öelda, kas aprillikuisest Norras peetavast EMist pakutakse sedapuhku otsepilti. Nüüd on tal aga rõõmusõnum Seimi suurtele ja väikestele pöidlahoidjatele: 16. aprillil alates kella 18-st saab ETV2-s Eesti aasta meessportlasele kaasa elada, ülekannet kommenteerivad Helar Osila ja Seimi trennikaaslane Leho Pent.

Mida on EMilt oodata? Igal juhul soovib Seim võidelda taas medali eest. Teada on, et MMil teistest mäekõrguselt üle olnud Aleksei Lovtševi B-proov oli samuti positiivne, seega tema võistelda ei saa. Stardinimekirjas pole ka teist Venemaa koondise superstaari Ruslan Albegovit, kes mäletatavasti jäi salajastel ja segastel asjaoludel MMist eemale, ent võistles veidi aega hiljem Groznõis Presidendi karikavõistlustel ja ründas maailmarekordit.

Peafavoriidiks on seega MM-il algselt hõbeda saanud ja hiljem võitjaks kerkinud grusiin Laša Talahhadze ja tugevad armeenlased Gor Minasjan ja Ruben Aleksjan. Tiitlikaitsjana läheb tulle grusiin Irakli Turmanidze. Huvitaval kombel on stardinimekirjas ka ukrainlane Oleg Prošak, kes krooniti mullu algselt Euroopa meistriks, kuid põrus seejärel dopingukontrollis ja jäi kuldmedalist ilma.

MM-il sai Talahhadze kirja kahe tõstmise summana 454 kilo, Seim viis Eesti rekordi 438-ni, Minasjan jaksas ühe ja Aleksjan viis ning Turmanidze 16 kilo vähem. Praegu on mehed valinud järgnevad algraskused: Talahhadze 440, Seim 438, Turmanidze, Minasjan ja Aleksjan 430, ent neid saab enne võistluse algust muuta.

Tegemist on Seimi ainsa etteastega enne Rio de Janeiro olümpiamänge.