1. Saksamaa purustab MM-i poolfinaalis Brasiilia

Brasiilia 1:7 hävingut Saksamaa vastu poleks jalgpallifännid osanud uneski näha. Tegemist oli tõenäoliselt mitte ainult jalgpalliaasta, vaid ühe jalgpalliajaloo suurima šokiga.

2. Luis Suarez hammustab MM-il Giorgio Chiellinit

Enne Saksamaa ja Brasiilia mängu pakkus kõneainet Suarezi järjekordne (!) vastasmängija hammustamine. Seejuures eitas Uruguay koondislane juhtunut: "Kaotasin tasakaalu ning kukkusin nägu ees vastasele peale, mis tekitas mu põsele ja hammastele valu."

3. Nico Rosberg rikub Lewis Hamiltoni sõidu

Mercedese tiimikaaslased olid üksteisele Vormel 1 hooaja suurimad konkurendid. Belgia GP-l läks asi aga kaugemalegi, kui Rosberg Hamiltonile otsa sõitis ja britti katkestama sundis. Hamilton sai siiski "viimase naeru", võites karjääri teise meistritiitli.

4. Õnnetu Tour de France

Tiitlikaitsja Chris Froome ja Alberto Contador sisenesid rattamaailma suurimale tuurile peakonkurentidena, kuid pärast raskeid kukkumisi pidid mõlemad sõidu pooleli jätma. Froome kukkus kolme päeva jooksul kaks korda ning vigastas rannet, Contador sõitis teelt välja viis päeva hiljem ja sai haiget sääreluule.

5. Stan Wawrinka võidab Australian Openi

Esimest korda pärast 2009. aastat võitis tennise Suure slämmi keegi, kelle perekonnanimi pole Djokovic, Federer, Nadal või Murray. Wawrinka alistas seejuures veerandfinaalis Djokovici ja finaalis Nadali.

6. Madridi Atletico võidab Hispaania liiga

Atletico suutis hoolimata tagasihoidlikule eelarvele ning mitme mängumehe mahamüümisele (Radamel Falcao) võita Barcelona ja Madridi Reali asemel Hispaania jalgpalli meistritiitli ning tekitas veidi tuska Realile ka Meistrite liiga finaalis. Barcelona ja Real olid enne Atletico võitu jaganud tiitleid üheksa aastat järjest. 2004 tuli meistriks Valencia.

7. Manchester Unitedi kohutav aasta ja šokk-kaotus

Inglise kõrgliiga suurklubi jäi teist korda klubi ajaloo jooksul ning esimest pärast 1995. aastat Euroopa jalgpalliklubide suurturniist eemale. David Moyesi asendas juhendajapingil Hollandi koondise peatreener Louis Van Gaal. Septembris alistati just QPRi 4:0, kuid siis kaotati 3:1 eduseisust 3:5 Leicester Cityle ning selgus, et ka sel hooajal ei tule midagi kergelt.

8. Jaapanlane Kei Nishikori alistab Novak Djokovici

Tennisemaailma esinumber Djokovic oli just võitnud Wimbledoni ning sammumas US Openi võidu suunas, kui jaapanlane Nishikori esinumbri alistas. Tennisemaailm oli šokis. 25-aastane Nishikori lõpetas hooaja lõpuks siiski viiendal positsioonil, rabades aastaga neli tiitlit.

9. Gerrard libastub ja City võidab Inglise meistritiitli

Liverpool oli väga lähedal oma Inglise jalgpalli kõrgliiga meistritiitli põua lõpule, mis kestab alates 1986. aastast. Kuid Steven Gerrard libastus otsustavas mängus kaitses, Londoni Chelsea lõi värava ning Manchester City tuli meistriks.

10. Spordimaailma populaarseim paarike läheb lahku

Tennisestaari Caroline Wozniacki ning golfiässa Rory McIlroy suurele armastusele said spordimaailma tulisemad fännid pikalt kaasa elada. Siis otsustas McIlroy, keset pulmaettevalmistusi, et Wozniacki segab tema tippsportlase elu ning tegi asjaga kiire lõpu. Üllataval kombel naasid mõlemad äärmiselt edukalt vastavalt sprodiväljakutele.

Hea lugeja: millised spordisündmused šokeerisid Sind lõppeval aastal enim?

Kasutatud allikas: Eurosport