Londoni olümpia maskoti Wenlocki linnaidentiteeti kujutab pisike oranž tuluke eluka ainsa silma kohal - saareriigi pealinna taksode sümbolina, tulevikus saab siiski ka traditsioonilisemaid kükloope briti politseinikuna ja Union Jacki värvides, vahendab Eesti Päevaleht.

„Futuristlike ja maagiliste elukate" Wenlocki ja Mandeville abil loodab olümpia korralduskomitee teenida ligi 15 miljonit naela oodatud 70 miljonist, mida oodatakse mängude sümboolikaga kauba müügist. Väidetavalt läks maskottide loomine maksma vaid „mõned tuhanded" naelad võrrelduna mängude logole kulunud ja suurt pahameelt tekitanud 400 000 naela.

Nimede valikul on korraldajad aga teinud kummarduse ajaloole - Wenlock on väikelinn Shropshire'i maakonnas Inglismaa lääneosas, kus tänapäevaste olümpiamängude idee loojale Pierre de Coubertinile tekkis spordivõistlust vaadates mängude taaselustamise mõte.

Stoke Mandeville on aga linn Buckinghamshire'i maakonnas Londoni lähedal, mis oli paramängude liikumise sünnikohaks pärast Teist maailmasõda, mil kohaliku haigla kirurg Ludwig Guttman mõtles välja sporditegevusi haavatud sõduritele.