Iga keha kohanemist põhjustav stiimul on stressor. Pole vahet kas selleks on treening, kliima või töö.

Loengus saab osaleja vastused küsimustele:
• Mis toimub kehas stressi puhul?
• Millal stress on hea ja millal muutub halvaks?
• Milleks inimene on võimeline ja kuidas kaasaeg sellega ei arvesta?
• Millist rolli omab puhkus stressi juhtimisel?
• Milles seisneb puhkus?

Need ja paljud teisedki küsimused on pakutava loengu aluseks ning vastuste leidmine, on lektori peamiseks eesmärgiks. Treeni teadlikult sarja loeng toimub Tallinna Ülikooli Räägu 49 (Tallinn) õppehoones. Loengu pikkus on ca 1,5 tundi, osavõtutasu 6 € (maksmine kohapeal, sularahas).

Lektorist: Kristjan Port on Tallinna Ülikooli Looduse- ja Terviseteaduste Instituudi spordibioloogia dotsent. Lisaks töötab Port teadmussiirde ettevõttes Curonia Research, osaleb rahvusvahelistes tervishoiu ja infotehnoloogia projektides, teeb Raadio 2 tehnoloogiakommentaare saates Portaal. Samuti on ta olnud Eesti Sporditeadlaste Seltsi juhataja, Eesti Olümpiakomitee kutsekomisjoni juht ja Eesti Olümpiaakadeemia liige.

Registreerimine: http://www.tlu.ee/et/Loodus-ja-terviseteaduste-instituut/Taiendkoolitused/Koolituskalender/Treeni-teadlikult

Loengusajas TREENI TEADLIKULT tuleb veel 2 loengut. Järgmised loengud on:

03. mai Eduka orienteerumise tagamaad - sobiv tehnika ja taktika treeningul - Eesti orienteerumiskoondise treener Elo Saue

10. mai Rulluisutamine - tehnika, trenn ja võistlustel osalemine - rulluisutamise treener Jaanus Ritson

Loengusarja korraldavad TLÜ Loodus- ja Terviseteaduste Instituut koostöös Liikumistervise innovatsiooni klastriga SportEST ja Tallinn Liigub programmiga.