Tallinna kodulehel www.tallinn.ee/haaletus saab iga linlane anda oma eelistuse vastavalt parimale nais- ja meessportlasele ning sportmängude võistkonnale. Internetihääletus kestab kuni 11. detsembri kella 12.00-ni.

Traditsiooniliselt kuulutab spordi- ja noorsooamet välja Tallinna aasta sportlase valimise nii nais- kui meessportlase ja sportmängude võistkonna hulgast. Naisnominentideks on sel aastal Irina Embrich, Margit Rüütel, Maret Ani ja Piret Pormeister, meessportlastest on kandidaatideks Gerd Kanter, Toomas Mets, Deniss Karpak, Marko Asmer, Nikolai Tover ja Martin Padar ning sportmängude võistkondadest FC Levadia Tallinn, Tallinna BC Kalev/Cramo ja SELVER TALLINN.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul on pealinna aasta sportlase valimine kujunenud juba pikaajaliseks traditsiooniks. “Tiitliga soovib linn tunnustada aasta jooksul edukalt Tallinna esindanud sportlast ja võistkonda, kes on hästi võistelnud nii rahvusvahelisel areenil kui ka Eestis ning aidanud positiivselt propageerida sportlikku eluviisi ja olnud aktiivne siinses spordielus,” märkis Jäppinen.

Interneti hääletustulemused edastatakse linnavalitsuse moodustatud ajutisele komisjonile, kuhu kuuluvad abilinnapea Kaia Jäppinen, spordi- ja noorsooameti juhataja Rein Ilves ning spordiosakonna juhataja Priit Ilver, Toivo Moorast haridus- ja kultuurikomisjonist, Aivar Kuusmaa linnavolikogust ning spordiga seotud eksperdid — Eesti Televisiooni sporditoimetuse juht Marko Kaljuveer, EOK saavutusspordi divisjoni juht Martti Raju, Tallinna Spordiliidu esimees Peeter Tishler ja Kultuuriministeeriumi spordiosakonna juhataja Tõnu Seil.

Tallinn tunnustab ja autasustab oma parimaid sportlasi, sportmängude võistkonda, juuniorsportlasi ja olümpiaveterane traditsioonilisel linnapea pidulikul vastuvõtul 12. detsembril Tallinna Raekojas.