Kava oli särav, Glebova tegi elemendid õnnestunult, eriti rahule jäi ta oma trumbi, kaskaadiga kahest kolmekordsest hüppest. Õnnest säras pärast võistlust ka treener Anna Levandi. Rõõmu sai paar tunda aga vaid hetke, sest punktide jagamisel oleks justkui sahmakas külma vett kaela valatud — tulemus 43,68 punkti jäi enam kui kaheksa punktiga alla isegi neiu enda hooaja tippmargile.

„Oleme pettunud, loodame, et saame veel midagi muuta,” lootis Levandi vahetult pärast võistlust, sest Eesti esindus palus võimalust video üle vaadata. Väideti, et kolmekordsed hüpped olid tegelikult kahekordsed ning piruetis ei olnud isteasend piisavalt madal. „Me pole siin ainukesena šokis, ka Julia Sebestyen ja Kiira Korpi ei saa aru, miks nad nii madalad hinded said,” rääkis Levandi.

Glebova oli väga pettunud, sest ta oli ise pärast esituse lõppu kindel, et võib mööduda isegi liider Laura Lepistöst.

Pärast sõiduvideo vaatamist olid nii Levandi kui ka Glebova ühte meelt, et kaskaad oli puhtalt sooritatud ja kohtunike poolt üldse hindamata jäetud piruett oli samuti suurepärane. Levandi sõnul võis norida vaid kolmekordse lutzuga.

„Ega kergem hakanud pärast selle video vaatamist,” tõdes Levandi. Ilmselt esitab Eesti uisuliit koos teiste riikide alaliitudega rahvusvahelisele uisuliidule ühiskirja, kus väljendatakse rahulolematust tehnilise brigaadi tööga. Eesti Uisuliidu peasekretär Gunnar Kuura avaldas arvamust, et selle protesti tõttu kindlasti Glebova tulemust ei parandata.

Soomlannade kaksikvõim

Korraldajate rõõmuks võtsid pärast lühikava esimese ja teise koha sisse soomlannad Laura Lepistö ja Susanna Pöykiö. Kolmas on tiitlikaitsja Carolina Kostner, kes kohe kava alguses kukkus. Naiste Euroopa meister selgub täna.

Meeste üksiksõidu võitis prantslane Brian Joubert, kuigi tema vabakava ei õnnestunud just kõige paremini. Ent edu pärast lühikava oli piisav, et võita kolmas Euroopa meistritiitel.

Hõbeda võitis itaallane Sa­muel Contesti ning pronksi belglane Kevin van der Perren.

„Muutsin oma kava kõigest kaks nädalat tagasi,” rääkis Joubert.

Arvamus

Kadi Zvirik, ISU kategooria kohtunik: “Kahjuks ma ei võtnud sõitu linti, seetõttu olen kui tavaline televaataja. Kuid mulle tundus, et esimesse hüppesse läks Gle­bova valelt kandilt. Artistlik esitus oli hea, kuid sellisel tasemel võistlemiseks peaks Jelena kiirem olema. Piruetid jäid aeglaseks, kui saaksin video, loeksin üle ka pirueti ringid. Samas tean, et hinnetega ei anna mängida, kõik on rangelt paigas. Mida küll saab vaidlustada, on tehnilise paneeli määratud tase — kui Anna Levandi ikkagi teab, et kava on kolmanda või neljanda tasemega ja määratud on esimene, tasub selle vastu protestida.”

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes