Esimese eestlasena 5,3 kilomeetrisel naiste rajal võistlustulle läinud Evely Kaasiku koges kohe raja alguses probleeme ümberkohanemisega eelmiste päevade sprindivõistlustest. "Mul ei õnnestunud raja esimeses pooles kuidagi kohaneda õige kaardilugemisrütmiga, olin justkui endiselt sprindilainel. Raja lõpuosas hakkas töö kaardiga laabuma ja enne homset teatejooksu olen jälle optimistlik," kommenteeris Kaasiku. Lühirajal jäi tema tulemuseks 44. koht.

Annika Rihmal tuli samuti rinda pista orienteerumistehniliste probleemidega, mis põhjustasid kokku 4-5 minuti jagu vigu. Hea jooksukiirus lubas kokkuvõttes siiski jõuda viimasena 30 parema sekka.

Naisteklassis läksid kõik medalid Skandinaaviasse: kuld tiitlikaitsjast Annika Billstamile ja pronks Emma Johanssonile Rootsi ning hõbe Merja Rantanenile Soome.

Meeste 6,2 kilomeetrisel rajal oli konkurents väga tihe ja lõpuprotokollis olid esimesed 7 meest 46 sekundi sees. Oma viienda MM-kulla teenis kogenud šveitslane, 32-aastane Daniel Hubmann, kes edestas kolme sekundiga üllatusmeest, prantslast Lucas Basset’d ja 13 sekundiga rootslast Olle Boströmi.

Parimaks eestlaseks ja ka Baltimaade esindajaks oli eile mulluse MM-i kuues, seekord 13. kohaga lõpetanud Lauri Sild. "Tehniliselt tegin peaaegu puhta soorituse, aga jooksukiirus ei oleks täna 10. kohast enamat lubanud," analüüsis Sild. Kaotust võitjale kogunes 2.02, mis on 25 sekundit vähem kui mulluse 6. koha puhul.

Timo Sild jooksis raja avakolmandiku noorema vennaga võrdselt, tegi seejärel minutilise vea ja jooksis siis lõpuni jälle vennaga samas tempos. See andis tulemuseks 27. koha kaotusega võitjale 3.16. Tegemist on küll tema senise karjääri parima kohaga MM-i lühirajal, kuid

rahuldust see mehele ei pakkunud. "Nädalapäevad enne MM-i tehtud testjooks näitas, et olen füüsiliselt elu parimas minekus, kuid nüüd tundsin rajal nagu mulluselgi MM-il, et oodatud minekut ei ole. Ei oska esialgu arvata mis võib sellise vormilanguse taga olla, loodan et teatevõistluseks on seis parem," rääkis Sild.

Tänastes teatejooksudes esindavad Eestit Elo Saue, Sigrid Ruul ja Evely Kaasiku ning Sander Vaher, Lauri Sild ja Timo Sild.