Parim eestlane oli meestest Lauri Malsroos, kes saavutas Bialystoki linnapargis lausvihmas toimunud võistlusel kõrge 5. koha tulemusega 22.07, kaotades kuldmedalit võrdse tulemusega jaganud Hans Jorgen Kvalele Norrast ja Anton Foliforovile Venemaalt 21 sekundit. Pronksi võitnud Grigiry Medvedjevile Venemaalt kaotas Lauri 15 sekundit.

Pärast sõitu vaheaegade kiirel analüüsil selgus, et Lauri eksis rajal ca 30 sekundit, mis tähendab, et vigadeta sõidu korral oleks olnud võimalus võidelda ka kõige kirkama medali eest. Sel aastal heasse vormi tõusnud ja ühe MK etapivõidu võtnud Laurile oli see hoolimata eelmise aasta MM samal distantsil võidetud hõbemedalist kordaminek.

Vigadest ei pääsenud tehnilisel 31 kontrollpunktiga rajal ka sprindidistantsi eksmaailmameister Tõnis Erm, kes eksis paljude harudega ristmikult väljasõiduga, mis maksis talle vähemalt 2 minutit. Tõnise tulemuseks jäi 24.26 ning seekord kohaks tihedas konkurentsis vaid 35. Teised meie mehed platseerusid veelgi tahapoole: Taaniel Tooming 24.35 ja 37. koht, Arbo Rae 25.40 ja 52. koht, Riivo Roose 26.06 ja 57. koht, Marek Karm 27.33 ja 66. koht, Margus Hallik katkestas kummi purunemise tõttu. Kokku sai meeste protokolli tulemuse kirja 89 meest.

Naiste sprindivõistluses esindas Eestit vaid Daisy Kudre, kes kaotas kuldmedali võitnud Marika Harale Soomest +1.37 ja saavutas tulemusega 24.21 23. koha. Hõbemedali võitis naiste klassis Tatjana Repina Venemaalt kaotusega võitjale +0.20 ja pronksi +0.25 Emily Benham Suurbritanniast.

Veel noorteklassi kuuluv, kuid juunioride klassis võistev Doris Kudre saavutas naisjuunioride arvestuses kõrge 6. koha, kaotades tulemusega 21.33 kuldmedali võitnud Veronika Kubinovale Tšehhist +2.53. Meesjuunioridest oli Eestit esindamas Lauri Kukk, kes tuli kaotusega +7.10 Rootsit esindavale ja tulemusega 20.18 kuldmedali võitnud Oskar Sandbergile 50. kohale.

Homme jätkuvad MM võistlused lühiraja võistlusega, reedel sõidetakse pika raja võistlus ja laupäeval riikide teatevõistlus, kus Eestil väljas kaks meeskonda ja üks naiskond.

Võistluste koduleht: http://wmtboc2014.pl