Kohal on nii tiitlikaitsja SK Saue Tammed, läbi aastate enim esikohti võitnud Tartu OK Ilves kui viimastel aastatel korduvalt esikohakonkurentsi sekkunud SK 100 Tallinnast, aga ka palju harrastajatest koosnevaid võistkondi, kellel eesmärgiks hoopis lossipargis, linnamäel ja üle Kalevipoja sängi kulgeval rajal orienteerumiselamus saada ning tippvõistkondade heitlust jälgides meeleolukas hilisõhtu mööda saata.

Võistluste peakorraldaja Margus Sarap: „Alatskivi lossi ja järve ümbrust pole orienteerumisvõistlustel varasemalt kasutatud. Tegemist pole küll kõige orienteerumistehnilisema maastikuga, kuid rajameister on võtnud sellest viimast ning öösel on kõik kassid teadagi hallid ehk tulemus selgub ikka alles finišis“.

Võistlusele eelneb traditsiooniline tõrvikutega rongkäik ning pidulik avamine Alatskivi lossi juures. Võistkonnad stardivad rajale kell 21.30 ning ennustatav võitja finiš on tund pärast südaööd. Koha peal on võimalik võistlust jälgida lossi terrasilt, kust on näha nii starti, finišit kui rajal asuvat vaate-kontrollpunkti; samuti kuvatakse seinale võistlejate liikumised Sportrec GPS-jälgimise vahendusel ning tulemused. Interneti vahendusel on reaalajas näha võistlejate liikumisteed http://sportrec.eu/ui/#1aicec4 ning vaheajad ja tulemused. Võistluste kodulehekülg: http://okilves.ee/voist/jurioo

Võistluse korraldavad koostöös Orienteerumisklubi Ilves, Eesti Orienteerumisliit ning Eestimaa Spordiliit Jõud.