Kohal on nt Margeir Petursson Islandist, Robert Hübner Saksamaalt, USA-d esindav Jaan Elvest, Normundas Mieziz Lätist, Aloysas Kveynis Leedust ning Eesti suurmeistrid Kaido Külaots ja Aleksander Volodin.
Lisaks osaleb naiste rahvusvaheline suurmeister Dana Reizniece-Ozola Lätist. Kokku on turniiril esindatud 7 riiki.

Käesoleva aasta turniiri kaunistab 33 aastane Läti naismaletaja Dana Reizniece-Ozola, kes alates 2001.aastast kannab male naiste suurmeistri austavat tiitlit. Vaatamata oma noorusele on Dana ka edukas poliitik. 2011-2014 kuulus Dana Läti Seimi 11. koosseisu ja alates 05. novembrist 2014 on ta Läti Vabariigi majandusminister.

Peakorraldaja Urmas Randma ütles turniiri koosseisu kommenteerides, et peab koosseisu üheks aegade huvitavamaks. Lisaks Dana Reizniece-Ozola osaleb naistest ka Eesti male lootus Mai Narva, kes hiljuti tuli Euroopa noortemeistriks.

Sportliku pinget toob turniirile kindlasti Islandi pankurist male suurmeistri Margeir Peturssoni ja viimased aastad USA-d esindava Jaan Ehlvesti kaasa löömine. Üks favoriite turniiri esikohale ongi Randma sõnul just Ehlvest, kes peaks kõrges konkurentsis olema suuteline oma vormi võiduks realiseerima.
Kultuuritegelastest istuvad malelaua taha kirjanik Ülo Tuulik ja teatritegelane Jüri Järvet jun. Meediategelastest osalevad turniiril Igor Rõtov Äripäevast, Priit Leito TV3-st ja meediakonsultant Raul Rebane. Ärimaailma esindajatest väärib kindlasti märkimist investeerimispankur Olev Schultsi osalemine.

Pühajärve Rahvusvaheline kiirmaleturniir toimub juba 15. korda. Traditsiooniliselt osalevad koguni 34 maletaja hulgas kõrvuti suurmeistritega malefanaatikutest kultuuri- ja sporditegelased, ajakirjanikud, ärimehed. Maletajad on jaotatud tugevusgruppidesse mis määrab mõtlemisaja pikkuse (näiteks 1. grupi ja 5. grupi suhe on 2:18). Süsteem kus suurmeistril on 2 minutit mõtlemisaega malefanaatiku 18 minuti vastu muudab partiid väga pingeliseks ja üllatuste rohkeks.

XIV Rahvusvahelise Pühajärve Kiirmaleturniiri peakorraldaja on Stamina Spordiklubi ja peatoetaja Pühajärve Puhkekeskus. Turniir algab reedel, 28.novembril kell 18.00 ja lõpeb pühapäeval, 30.novembril kell 13.00. Laupäeval ja pühapäeval istutakse malelaudade taha kell 10.00.
Sarnaselt eelmise aastaga saavad malehuvilised igast voorust vaadata 5 partiid otseülekandes Eesti Male Toetusühingu kodulehel http://www.eestimale.ee/pyhajarve2014 Samal lehel saab ka turniiriseisu jooksvalt jälgida.