Hiiumaal sündinud (5. juulil 1932) ja noorpõlves kehva tervisega olnud Meinhard alustas tööstuskooli õpilasena maadlusega tegelemist tuntud treeneri Juhan Kalde suunamisel, teatas Eesti Maadlusliit.

Meistriks kasvas ta spordiühingus Kalev kuulsate treeneritepaari Boris Sülluste ja Edgar Puusepa juhendamisel. Ta oli ta aastatel 1957 — 1962 korduvalt endise NL medalimees klassikalises maadluses. Eesti meistritiitel kuulus meistersportlasele Niglasele kümme aastat. Meinhard viis täiuslikkuseni oma lemmikvõtte — parteris käte murdmise. Selles ei olnud tal Eestis vastaseid ning kuulus eestlaste partermaadluse võte oli kardetud kogu Venemaa maadlusmattidel.

Peale tegevmaadlusega lõpetamist vahetas Niglas treialiameti südamelähedase maadlustreeneri elukutsega, kus tegutses sõnaka peatreenerina Eesti tippmaadlejate oskuste lihvimisel kuni pensionile minekuni.

Meinhardi õpilased on võitnud kümneid Eesti meistritiitleid ja esinenud edukalt rahvusvaheliste võistluste maadlusmattidel. Niglase õpilane, Eesti maadluskoondise peatreener, Henn Põlluste on andnud edasi oma treeneri vaimu ja oskused: hiidlane Heiki Nabi tuli maailmameistriks kreeka -rooma maadluses 2006. aastal.

Meinhard Niglase ärasaatmine reedel, 9.märtsil 2007.a.kell 12.00 Pärnamäe krematoorium kabelis

Jaga
Kommentaarid