Suve alul kuulutas Saue vallavalitsus välja avaliku konkursi, et leida ettevõtja, kes Laagrisse koolimaja kõrvale spordi- ja vabaajakeskuse rajaks. Konkursitingimused nägid ette, et vald annab maatüki ettevõtjale vähemalt 25 aastaks tasuta kasutada.

Tähtajaks ilmutas huvi üks ettevõte ‒ OÜ Laagri Tennisekeskus. Osaühingu taga seisavad tennisega tihedasti seotud Rain Rõigas ning Oskar Saarne, spetsiaalselt selle kava elluviimiseks asutatud ettevõtte omanikeringi kuulub ka AS Infortar – viimase üks omanikest on Enn Pant, kes on Eesti Tennise Liidu president.

Ettevõtjad kinnitavad oma valmidust investeerida ligi 2,5 miljonit eurot, et ca 6000 ruutmeetri suurune spordikeskus lähiaastatel valmis ehitada ja tööle panna. Keskusesse kavandatakse 6 siseväljakut tennisemängijate tarbeks ning 4 sulgpalliväljakut. Plaanitakse treeningsaali, kus saab läbi viia fitness rühmatreeninguid, üldkehalist ettevalmistust ning huvikoolide füüsilise ettevalmistuse harjutuskordasid. Keskusesse peaks mahtuma ka kohvik, lastehoid, sporditarvete pood ning ruumid massöörile ja spordipsühholoogile.

„Tennis on kasvava populaarsusega spordiala ning praegu on olemas olevad keskused juba nii ülerahvastatud, et ei suuda kvaliteetset teenust pakkuda ning paljud noored tennisesõbrad jäävad tennisekoolide ukse taha,“ usuvad Rain Rõigas ja Oskar Saarne rajatava spordikeskuse potentsiaali. Tenniseentusiastid loodavad positiivse stsenaariumi korral uue spordikeskuse uksed avada juba 2015. aasta lõpus.

Vallavanem Andres Laisk tunnustas ettevõtjate põhjalikku eeltööd ja pealehakkamist, kinnitades, et kuigi detailplaneering on alles algusjärgus ja enne kopa maasse löömist tuleb veel korralik bürokraatiakadalipp läbida, peaks ehitusega tuleval suvel alustada saama küll. „Täna sõlmitud koostöölepingu alusel asume läbi rääkima täpsemaid hoonestusõiguse tingimusi ning teostama piirkonna detailplaneeringut. Notariaalne hoonestusõiguse leping sõlmitakse volikogu otsuse alusel peale detailplaneeringu kehtestamist,“ selgitas vallavanem.