“Kampaania kutsub inimesi üles tegelema liikumisharrastusega, käituma tervislikumalt ja tundma rõõmu aktiivsest eluviisist,” ütles kultuuriminister Laine Jänes. “Täna tegeleb Eestis tervisespordiga umbes veerand elanikkonnast, mis on oluliselt vähem kui mujal Euroopas. Liikumisharrastuse laiem levik aitab kindlustada terve ja tugeva Eesti tulevikku.

Kampaania aitab kaasa 2006. aastal heaks kiidetud kultuuriministeeriumi “Liikumisharrastuse strateegilise arengukava 2006-2010” eesmärkide saavutamisele, mille kohaselt tegelevad kahe aasta pärast liikumisharrastusega tänase veerandi asemel ligi pooled Eesti elanikest.

Liikumisharrastuse edendamiseks on avatud ka tervisesportlastele mõeldud internetilehekülg www.trimm.ee , kus igaüks saab testida oma vormi, koguda teavet erinevate spordialade kohta ning leida kalendrist endale sobivaim tervisespordiüritus, millest osa võtta. Kalendris on info kokku ligi 950 ürituse kohta, mis erinevates Eesti paikades toimuvad.

Kampaania on ellu kutsutud kultuuriministeeriumi, Eesti Olümpiakomitee ja Ühenduse Sport Kõigile poolt koostöös sotsiaalministeeriumi ja Tallinna linnaga.