10 - Itaalia ratturi Gilberto Simoni dopinguproovist leiti 2002. aasta kevadel kahel korral kokaiini tarvitamise tunnuseid. Esimesel juhul selgitas Simoni keelatud aine sattumist organismi hambaarsti juures käiguga ja valuvaigistava süsti saamisega. Teisel juhul tulid mängu Peruust toodud kurgupastillid. Itaalia Jalgratturite Liit oli selgitustega rahul ning aasta hiljem võitis Simoni Giro d´Italia velotuuri.

9 - Hollandi rattur Adri Van Der Poel jäi 1983. aastal vahele keelatud aine strühniiniga, mis soodustab ainevahetust ning aju hingamis- ja vereringekeskuse talitlust. Sportlane selgitas juhtunut sellega, et oli kogemata söönud enda isa kasvatatud tuviliha ja tuvisid oli "poputatud" keelatud aineid sisaldavate söötadega.

8 - Ameerika sprinteri Justin Gatlini dopinguproovist avastati 2006. aastal liialt kõrge testosteroni tase. Treener Trevor Graham selgitas, et Gatlini endine massöör määris sportlase teadmata tema kehale testosteroni sisaldavat kreemi. Massöör ja sportlane olevat olnud tülis. Gatlinit sellised selgitused karistusest ei päästnud ja ta sai 4-aastase võistluskeelu.

7 - Ameerika 400 m jooksja LaShawn Merritt jäi aastatel 2009 ja 2010 kolmel korral dopinguproovis vahele steroidide tarvitamisega. Ta selgitas, et keelatud ained sattusid organismi suguelu stimuleeriva ravimi Extenze kasutamisest. Võistluskeeld 21 kuud.

6 - Saksamaa staierilt Dieter Baumannilt 1999. aastal võetud dopinguproov näitas nandroloni kasutamise jälgi. Pikamaajooksja väitis, et teda saboteeriti hambapasta tuubi süstitud ainega. Saksamaa Kergejõustikuliit uskus sportlase selgitusi, Rahvusvaheline Kergejõustikuliit mitte. Tulemuseks 2-aastane võistluskeeld.

5 - Ameerika sprinter Dennis Mitchell jäi 1998. aastal vahele liialt kõrge testosteroni tasemega. Tal oli valmis avameelne selgitus: kõrge näidu põhjustasid eelmisel õhtul joodud viis õlut ning neli vahekorda abikaasaga. Naisel oli sünnipäev ja ta vajas erikohtlemist, kõlas lisamärkuseks. Selgitust ei usutud ja nii tuli leppida 2-aastase võistluskeeluga.

4 - Soome sprinter Markus Pöyhönen sai 2008. aastal süüdistuse dopinguainete omamises. Algselt selgitas Pöyhönen, et leidis ained juhuslikult mööda teed jalutades. Hiljem kohtupingis ta oma tunnistusi muutis. Siis tuli keelele versioon, et medikamendid olid sattunud tema koju juhuslike tuttavate kaudu. Kohus selgitusi ei uskunud ja talle määrati rahaline karistus.

3 - Viiel Põhja-Korea naisjalgpalluril avastati 2011. aasta MM-turniiril steroidide kasutamise jälgi. Seda selgitati ebatraditsionaalse meditsiini kasutamisega, kuna treeningul tabas mängijad välk. Geniaalne.

2 - Hispaania käimise olümpiakuld Daniel Plaza jäi 1996. aastal vahele nandroloni tarvitamisega. Ta selgitas, et see saab olla tingitud oraalseksist raseda naisega. Raseda naise keha toodab nandroloni. Plaza sai toona 2-aastase keelu, mis aga 2006. aastal Hispaania kohtus tagantjärele tühistati.

1 - Ameerika jalgratturi Tyler Hamiltoni dopinguproovist avastati 2005. aastal veredopingu kasutamise jälgi. Hamilton väitis toona, et tema kaksikvend või kaksikõde suri loote staadiumis ja jalgratturi veres oli 34 aastat hiljem jätkuvalt selle surnud loote tüvirakke. See põhjustaski anomaalia. Aastaid hiljem tunnistas Hamilton üles süsteemse dopingutarvitamise.