Tegevustoetust saab tänavu 47 spordialaliitu, nende seas nii olümpiaalade liidud, võistkondlikke sportmänge arendavad liidud kui ka muud spordialaliidud. Toetuse saajate hulka lisandusid eelmise aastaga võrreldes Eesti Curlingu Liit ning Eesti Jäähoki Liit.

Spordialaliitude tegevustoetus on mõeldud peamiselt liitude põhikirjaliste eesmärkide elluviimiseks. Toetussumma sõltub muuhulgas spordiala harrastajate arvust, kutsetasemega treenerite arvust, aga ka täiskasvanute sportlikest saavutustest ja esindatusest viimastel olümpiamängudel. Kultuuriministeerium hindab toetussumma määramisel ka hea juhtimistava järgimist spordialaliidus.

Noortesporditoetust jagub tänavu 44 spordialaliidule, see on ette nähtud noortega tehtavaks sporditööks ja sisaldab toetust ka noortega tegelevatele treeneritele. Toetussumma arvutamisel võetakse aluseks spordiala harrastajate arv ning noorte ja juunioride sportlikud saavutused neljal viimasel aastal. Möödunud aastaga võrreldes lisandus toetuse saajate hulka Eesti Jäähoki Liit.