Oleg Anissimovi kategoorias kuldmedali võitnud Fedir Khashalov andis positiivse dopinguproovi, mistõttu tõusis Oleg Anissimov koha võrra kõrgemale ning võitis auväärt kuldmedali. Lisaks on ta tulnud ka 2015. aastal maailmamestriks. Seega on Oleg Anissimov 2015. aastal nii euroopa- kui ka maailmameister fitnessis.

Peep Reinarti kategoorias (klassikaline kulturism -171cm) andsid positiivse proovi kullale tulnud venelane Aleksei Isupov ning pronksmedalist, itaallane Antonio Primiceri. Peep Reinart tõusis viiendalt kohalt pronksmedalile.

Imre Vähi klassikalise kulturismi kategoorias -180cm põrusid dopingukontrollis 1. koha võitnud Adreas Fotiadis ning 3. kohale tulnud Ersen Oznesil. Imre tõusis kaheksandalt kohalt kuuendale.

Viimastel aastatel on rahvusvaheline kulturismi ja fitnessi liit (IFBB - International Federation of Bodybuilding and Fitness) võtnud oma eesmärgiks võidelda dopingu kasutamise vastu. Üha enam teostatakse dopingukontrolle ning seda näitab ka suur hulk positiivseid proove (näiteks EM-il võetud ainuüksi klassikaliste kulturistide proovidest osutusid 15-st tulemusest 9 positiivseks).

Eestlastest käis EM-il dopingukontrollis 3 sportlast - kõik tulemused olid negatiivsed.

Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liit on pidevaid dopingukontrolle teostanud alates 2001. aastast. 2015. aastal viidi läbi eestisisestel kulturismi ja fitnessi võistlustel 11 dopingukontrolli, kus kõigi tulemus osutus negatiivseks. Tänu rangele dopingupoliitikale jõuavad eestlased üha enam rahvusvahelistel tiitlivõistlustel medalitele ning tõustakse parematele kohtadele ka peale dopingukontrollide tulemuste avaldamist

Peale dopingukontrollide avaldamist on EM-i tulemused järgmised:

Kristina Koroljak - naiste fitness -163cm I koht/absoluutkategooria võit

Endla Vaher - naiste fitness +163cm I koht

Oleg Anissimov - meeste fitness I koht

Raigo Kuusnõmm - 75kg II koht

Rain Kuusnõmm - klassikaline kulturism -168cm II koht

Ott Kiivikas - kulturism -85kg- III koht

Peep Reinart - klassikaline kulturism -171cm III koht

Reet Reimets - bikiini fitness -169cm III koht

Johanna Lond - juunioride fitness +163cm IV koht

Regina Krukovskaja - bikiini fitness -160cm VI koht

Imre Vähi - klassikaline kulturism -180cm VI koht