Sellega kordasin Kuuba ja Rüütel Eesti sulgpallurite läbi aegade parimat tulemust EM-i paarismängus. Varem on paarismängus sama koha välja võidelnud ühel korral Piret Hamer ja Helen Reino aastal 2004.

Kuuba ja Rüütel, kes said pronksi eelmisel aastal juunioride EM-l, on end kiiresti mänginud pildile ka täiskasvanute konkurentsis. Peale eilset võitu tšehhide Magdalena Lajdova ja Denisa Sikalova üle tulid kuueteiskümne parima seas eestlaste vastasteks täna võistluste suurfavoriidid taanlased Kamilla Rytter Juhl ja Christinna Pedersen. Taani paar on valitsevad Euroopa meistrid ning MMi hõbemedalistid.

Kuigi mängu võitjates kahtlust ei tekkinud, suutsin Kuuba ja Rüütel siiski mitmetes pallivahetustes osutada südi vastupanu ning mängutulemuseks jäi 21:12, 21:12.

“Tegime liiga palju vigu servil ja servi vastuvõtul. Kui saime palli mängu, siis suutsime juba võrdselt vastu mängida küll,” arvasid Kuuba ja Rüütel. “Kindlasti oli EM-il osalemine kasulik kogemus, nägime, kuidas on mängida absoluutsete tippaaride vastu,” võtsid Nõo Sulgpalliklubist sirgunud noored EMi kogemuse kokku.

EM-ile pääses 32 paremat Euroopa paari maailma edetabeli alusel.