Viimsi vallavanema Jan Trei sõnul ehitatakse lisaks staadionile ka kaasaegne kunstmurukattega jalgpalliväljak, mis vastab mõõtmetelt ja kattematerjalilt Eesti Jalgpalliliidu staadionite hindamise kriteeriumites sätestatud 3. kategooria nõuetele. „Kaasaegse kergejõustiku – ja jalgpallistaadioni ehitamine on koalitsiooni lubadus, mille täitmist pean ülioluliseks. Staadionit hakkavad igapäevaselt kasutama valla koolide ja lasteaeade lapsed. Oluline on, et lisaks õppekavas ette nähtud kehalise kasvatuse tundidele on Viimsis võimalik kasutada spordi harrastamiseks kaasaegseid tingimusi ning korraldada kõrgel tasemel kergejõustikuvõistlusi,“ ütles Trei.

Viimsi abivallavanema Mati Mätliku sõnul ehitatakse lepingu järgselt esimeses etapis valmis kergejõustiku- ja jalgpallistaadion. „Esimeses etapis on ette nähtud ka harjutusväljaku rajamine. Samaaegselt staadioniga rajatakse Randvere tee äärde ka kergliiklustee, et tekiks ohutu teelõik kahe kooli vahele, mida täna pole,“ märkis Mätlik.

„Müratõkke eesmärgil on planeeritud on rajada tribüünid, mis on rajatud muldvallile. Teine, vastastribüün, rajatakse looduslikule järsakule. Lisaks rajatakse esimese etapi käigus ka inventari- ja sekretariaadi (kohtunike) hoonete alused, et need järgmises etapis valmis ehitada,“ lisas Mätlik.

Lemminkäinen Eesti AS-i projektijuhi Priit Kuldsaare sõnul tahetakse töödega kiiresti alustada, et oleks võimalik juba käesoleval aastal staadion laste kasutusse anda. „Viimase kümne aasta jooksul on staadionite ehituslahendused nii palju muutunud, et ehitamine käib üsna kiiresti, sellele kulub ca 4 kuud. Venida võib asi ainult siis, kui ilmataat ei anna sobivat ilma – kunstmurukatte ja tartaankatte paigalduseks peab olema hea ilm. Seepärast saab ehitust ajastada ainult piiratud ajavahemikule e. maist kuni septembri keskpaigani,“ ütles Kuldsaar.