Mul on pikaajaline kogemus spordialaga, mis kahjuks või õnneks olümpiamängude kavva pole jõudnud. MM-i ja EM-i sellel alal aga korraldatakse, isegi Euroopa meistrivõistlused on olemas, rääkimata MK-etappidest. Mida aga ei ole, on riigi tunnustus, seega ka raha. Sponsoreid otsides ja taotlusi kirjutades põrkame ikka ja jälle selle taha, et tegemist pole olümpia-alaga ning seetõttu nagu polegi vaja või mõtet lihtsalt toetada.

Mina olen aru saanud, et MM-tiitel on peaaegu sama tore ning nõuab tööd sama palju kui olümpiamedal. Paljudel spordialadel on Euroopa või maailma tasemel võisteldes jäädud keskmisestki tahapoole, aga ajakirjandus kajastab. Samas on meil Eestis spordiala, kus medaleid jagub pea igal aastal ka suurvõistlustel väljaspool Eestit ning kajastus meedias praktiliselt puudub. Spordiala, millest ma räägin, on rühmvõimlemine ning kirjeldatud tasemel võistlused toimuvad alates juunioride klassist.

Eelmisel aastal toimusid näiteks rühmvõimlemises MK-etapid (Challenge Cup) Eestis, Sofias ja Tamperes ning MM Fääri saartel. Kas teate, et Eestit esindas juunioride seas VK Janika klubi rühm Diamonds? Ja mitte ainult ei esindanud, vaid rühmal on ainuüksi eelmisest hooajast ette näidata Eesti ja Tartu meistrivõistluste esimesed kohad, Challenge Cupi üldarvestuse kolmas koht ning maailmameistrivõistlustel neljas koht! Lisaks olid Eesti võistkonnad MM-il riikide arvestuses kolmanda ehk oleme koos Soome ja Venemaaga parimate rühmvõimlejate hulgas. Uut hooaega alustas Diamondsi võistkond võimsalt, saades novembris Challenge Cupil Budepestis kolmanda koha.

Kas oleme Eestis otsustanud, et peale olümpialade me muid spordialasid ei toeta? Ütleme selle siis välja ehk oleme siis ausad nende noorte suhtes, kes pühendavad treeningutele 20-30 tundi nädalas, õpivad koolis hästi ja esindavad suurvõistlustel Eestit. Eesti spordi rahastajad ja katuseraha jagajad peaksid mõtlema, kuidas selliseid võistkondi toetada. 2016. aastal püüab Diamond taas medalit nii EM-ilt kui MM-ilt - kas püüame endale või Eestile?

Diamondsi rühma lapsevanemad ehk kõige suuremad sponsorid