IDUS päev, mis on ametlikult UNESCO poolt välja kuulutatud, toimub maailmas teistkordselt. Eestis koordineerib Rahvusvahelise Üliõpilaspäevaga seotud tegevusi Eesti Akadeemiline Spordiliit koostöös oma liikmeskoolide ning nende spordiklubidega.

Seoses Euroopa Spordinädal 2017 avaüritustega Tartus, tähistatakse IDUS päeva eriti suurejooneliselt just ülikoolilinnas, toimub lahtiste uste päev mahuka spordiprogrammi ja koolitustega viies erinevas spordirajatises, kuhu on lisaks tudengitele oodatud kaasa lööma ja uudistama ka linnarahvas.

IDUS päev kulmineerub õhtuse tudengirongkäiguga, mis saab alguse TÜ Spordihoone parklast algusega kell 19.30, kui marsitakse üheskoos Tartu Raekoja platsi, et koos saata teele ametlik üliõpilasspordi päeva tervitus üle kogu maailma. Tudengeid tulevad tervitama nii Euroopa Komisjoni spordiüksuse juht Yves Le Lostecque, kui ka EASLi, EUSA ja FISU presidendid Ants Veetõusme, Adam Roczek ja Oleg Matytsin. Kõike seda tuleb jäädvustama ka Eurosport. Üritus kuulub Tartu tudengipäevade kavva.