Võistlusmaastik oli küllaltki hea läbitavusega, suuremate ja väiksemate pinnavormidega ning peamiselt metsane ala. Reljeef ei olnud ülemäära detailne, kuid Soomele omaselt nõudis siiski hoolikat keskendumist, et vajalikke pidepunkte etapil märgata.

Noormehi oli stardinimekirjas 177, neidusid 150. Eestlasi oli stardijoonel kokku seitse (neli neidu, kolm noormeest). Nii noormeestel kui neidudel oli kolm eeljooksu, millest igaühest pääses homsesse A-finaali 20 paremat. Tänu varasematele treeninglaagritele oli maastikutüüp meie noortele tuttav, aga kahjuks ei õnnestunud kõigil meie jooksjatel teha enda võimete kohast optimaalset sooritust.

Homsesse A-finaali suutsid end joosta kolm eestlast: Teele Telgma, Lauri Pähn ja Oliver Kütt. Pähn ja Kütt liikusid maastikul kindlalt ja kontrollitult ning jäid ka ise oma jooksudega rahule, Telgma muidu sujuvalt kulgenud jooksu lõi veidi paigast ära üks suurem viga raja lõpuosas, kuid ta suutis kiiresti hea rütmi uuesti leida ja kindlustada sellega endale koha A-finaalis. L

Emily Raudkepp, Marie Tammemäe, Kristel Kõivo ja Kaarel Vesilind pidid piirduma eeljooksudega.

Lühiraja finaaljooksud algavad homme kell 12.00 B- ja C-finaalidega, A-finaal alustab kell 13.15. Võistluse live-tulemused ja GPS-jälgimine on leitavad JWOC2017 kodulehel www.jwoc2017.fi.