Üldse kutsuti sügisel nn. spordirühma aega teenima 20 Eesti noorsportlast. Delfile teadaolevalt ei läbinud narkotesti üks jalgrattur, üks poksija ja üks kergejõustiklane.

Nooremleitnant Roland Murof Kaitseväe Peastaabi strateegilise kommunikatsiooni osakonnast tunnistas Delfile, et osadel ajateenijatel tuli läbida kordustest ning lõplikud tulemused avalikustab politsei.

"Staabi- ja sidepataljoni ning sealhulgas kehakultuuri ja spordi arenduskeskusesse saabunud ajateenijate seas viidi narkotest tõepoolest läbi. Osadel ajateenijatel tuli läbida ka kordustest, sest algse kiirtesti tulemused ei pruugi olla täpsed. Lõplikud testitulemused avalikustab politsei umbes kuu aja möödudes," ütles Murof.

Eesti Jalgratturite Liidu peasekretär Urmas Karlson ütles Delfile, et alaliit on ühest kiirtestis põrunud noorest jalgratturist teadlik. "Nimeliselt ei tea, kes vahele jäi. Politsei ei avalikusta neid tulemusi enne, kui ametlik test on ära tehtud. Ka Eesti Olümpiakomitee (EOK) on öelnud, et praegu nimesid ei avalikustata," kommenteeris Karlson.

Karlsoni sõnul oli aasta tagasi sarnane juhtum, kuid siis näitasid politsei kordustestid, et kõik sportlased olid tegelikult puhtad. "Selle kiirtesti eksimistõenäosus on üsna suur. Minu teada on ka praegu kõik kolm sportlast politseis käsi südamel tunnistanud, et pole midagi tarvitanud," märkis Karlson.

Politsei tehtav kiirtest näitab inimese kokkupuudet narkootilise ainega
ning see ei tõesta, et inimene ise oleks keelatud ainet tarvitanud.
Kiirtesti alusel selgitakse välja isikud, keda on põhjust saata
ametlikku ekspertiisi.

Karlson lisas, et juhtum on siiski tõsine: "Iseenesest on sõnum väga halb. 20-st sportlasest 3 on ikkagi väga suur protsent. Ning kui veel arvestada, et tegemist on väga tipptasemel sportlastega. Enne kordustesti tulemusi on aga raske midagi rohkem kommenteerida."

Kaitseväe spordirühma pääsemise kriteeriumid on väga kõrged. Komplekteerimine toimub spordialaliitude taotluste alusel, mis on esitatud Eesti Olümpiakomitee (EOK) poolt ühtse nimekirjana. Spordirühma pääsevad vaid sportlased, kes on täitnud vähemalt ühe neljast kriteeriumist: a) on täitnud täiskasvanute tiitlivõistluste osavõtunormi, b) pääsenud täiskasvanute tiitlivõistlustel 30 parema hulka, c) pääsenud noorte tiitlivõistlustel 10 parema hulka, d) on arvatud EOK olümpia ettevalmistusprogrammi.