24-aastane Merli Lill on endine Viljandi VAK Staieri klubi kergejõustiklane. 2010. aasta Eesti kergejõustiku hooaja edetabelis oli ta 100 meetri jooksus ajaga 12,41 viies ning 100 meetri tõkkejooksus 14,72-ga seitsmes. Sama aasta kergejõustiku Kuldliiga etapil Jõgeval sai Lill naiste 100 meetri tõkkejooksus kolmanda koha. Viimastel aastatel Lille nimel enam Eesti hooaja edetabelitest ei leia.

Teine süüdimõistetu, 27-aastane Timo Jeeger on Eesti kohalikul tasemel trikisuusataja. Kolmas karistatu ehk 19-aastane Karl Peips kuulub jäähokiklubisse HK Viljandi.

Nii Lill, Jeeger kui ka Peips said karistuseks tingimisi vangistused, mille pikkused ulatuvad kolmest kuust kolme ja poole aastani, teatas Tartu maakohus. Katseaegade pikkused jäävad vahemikku kuuest kuust kolme ja poole aastani. Lisaks neile karistati tingimisi vangistusega Erko Kabulit (28), Rando Kaspar Seppa (18) ja Allar Hanssonit (26).

Kõige rangema karistuse sai kokaiini Eestisse toimetanud Itaalia kodanik Manuel Scandiuzzi (28), kel tuleb mõistetud viie aasta ja seitsme kuu pikkusest vangistusest kohe kanda seitse kuud. Ülejäänud vangistus mõisteti talle viieaastase katseajaga. Lisaks saadetakse ta Eesti Vabariigist välja sissesõidukeeluga 10 aastaks.

Scandiuzzi omandas süüdistuse järgi Ibiza saarelt kokku vähemalt 91 grammi vähese ballastainetega kokaiini, mille toimetas Eestisse. „Kohtueelse uurimise käigus kogutud tõendid kinnitavad, et Eestisse toimetas mees kokaiini oma kehaõõnsustes vähemalt kahel korral – eelmise aasta detsembris ja selle aasta veebruaris. Lahjendamise järel käitles ta seda Viljandis. Klientide leidmine oli lihtne, kuna info levis kiiresti. Keeleprobleemide tõttu oli ta sunnitud kasutama vahendajaid. Need inimesed, kelle hulgas on ka Itaalia kodaniku elukaaslane, saadeti samuti kohtu ette,“ kommenteeris Lõuna ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Jane Pajus.