Seega kutsus Keel Euroopa meistrivõistluste valikturniiriks valmistuma hakkavasse koondisse teiseks liberoks Asko Esna, kirjutab sportnet.ee.

“Tegu on võrdsete meestega. Kuna Rikberg lonkas esimese finaalmängu ajal ja ta pole sada protsenti terve, otsustasin Esna kasuks,” selgitas Keel.

“Rõhutan, et hüppeliiges oli valus. Praegu on olukord väga OK,” andis Rikberg mõista, et pole Keele selgitusega täielikult päri. “Esimeses finaalmängus andis jalg tõesti tunda, kuid praegu saan täisjõuga pingutada.”

Keel sai ühendust Kreekas viibiva Ateena Miloni diagonaalründaja Pavel Kružajeviga, kes oli valmis Eestisse tulles aastase pausi järel koondisega liituma.

Meeskond koguneb 28. aprillil Pärnus. 7.-9. maini osaletakse turniiril Mogiljovis, millest võtavad lisaks Eestile osa võõrustaja Valgevene ja Läti, neljandat võistkonda otsitakse. Hiljemalt selleks ajaks on selge, kas Kristjan Sikaste ja Kristjan Õuekallase põlvevalu on taandunud, kas Eerik Jago vigastatud Achilleuse kõõlus lubab tal mängida ning kui heas vormis on õlatrauma tõttu pikalt palliplatsilt eemal olnud Kert Toobal.

Koondise kandidaadid, sidemängijad:

Veiko Lember (Selver)
Kert Toobal (Meneni Par-Ky, Belgia)
Andres Toobal (Pärnu VK)

Diagonaalründajad:

Kristjan Sikaste (Selver)
Argo Meresaar (Pärnu VK)
Pavel Kružajev (Ateena Milon, Kreeka)

Nurgaründajad:

Eerik Jago (Taviano Stilcasa, Itaalia)
Keith Pupart (Selver)
Kristjan Õuekallas (Selver)
Martti Rosenblatt (Selver)
Jaanus Nõmmsalu (Tartu Pere Leib)

Temporündajad;

Raimo Pajusalu (Roeselare Knack, Belgia)
Ardo Kreek (Selver)
Janis Sirelpuu (Selver)
Meris Merisaar (Pärnu VK)

Liberod:

Sten Esna (Rennes’i Etudiants, Prantsusmaa)
Asko Esna (Selver)