Paari lahkumineku peamiseks põhjuseks oli Zabijako kinnitusel Zabojevi raske iseloom.

"Sašal oli väga kõrge arvamus endast. USA-s, kus me treenisime, tülitses ta kõigiga. Alates minu sõpradest. Vastuolud olid ka treeneri Andrei Krjukoviga, kes on meid palju aidanud. Tema konfliktse iseloomu tõttu me Ameerikast lahkusimegi, millest mul oli väga kahju, sest sinna jäi palju sõpru," rääkis Zabjako.

19-aastase iluuisutaja sõnul jätkusid probleemid ka Eestis. "Zabojev esitas Uisuliidule nõudmise, et kui talle ei maksta nii palju, kui tema tahab, tema uisutama ei hakka. Kõik tema tingimused täideti. Mina sain neli korda vähem raha kui tema. Selle summaga oli raske ära elada, kuid ma kannatasin ära, sest tahtsin nii väga uisutada. See kõik oli väga masendav ja solvav. Tema sai kõik, mis tahtis. Massaažid, reisimised jne. Samas ta ei suutnud 43 kilo üles tõsta ja süüdistas selles mind, et ma olevat liiga raske. Ise ta ei tahtnud käelihaseid treenida, et mitte oma figuuri kaotada," selgitas Zabjako, kelle uueks partneriks saab 27-aastane Juri Larionov.

Zabjako hakkab Larionoviga treenima Moskvas ning kavatseb tulevikus esindada Venemaad. "Tean, et Venemaal on väga suur konkurents, kuid ma olen selleks valmis. Seal on kõik tingimused, et tippu jõuda. Eestis on kõrgete kohtade eest võitlemine täiesti ebareaalne," lisas ta.

Eesti Uisuliit on juba esitanud Kultuuriministeeriumile palve, et tänavu jaanuaris EMil 10. koha saanud Zabijako jäetaks ilma riiklikust spordistipendiumist (840 eurot poolaastas).