Tõstja isast treenerit Alar Seimi tasustatakse omakorda 6500 euroga.

Seda informatsiooni kinnitas täna Delfile Eesti Tõsteliidu president Jaan Talts juunior, kes vestles antud teemal ka EOK peasekretäri Siim Suklesega. Talts kinnitas, et Suklese sõnade kohaselt peaks eelmainitud summad Seimide kontole jõudma juba nädala jooksul.

13 000 eurot sportlasele ja 6500 eurot treenerile on hetkel MM-pronksi eest standardsummad - samad tasud said näiteks ka maadluse MM-i kolmas naine Epp Mäe ja tema treener Ahto Raska.

EOK president Neinar Seli hinnangul on Mart Seimi medalivõidu näol tegu ajaloolise sündmusega.

"Loodan, et Jaan Taltsi 1972 aasta olümpiavõidu järgselt tekkinud pikem mõõna aeg tõstmises on lõppemas. Mart Seim on enam kui 40 aastase pausi järel taaskord Eesti tõstmise viinud maailmatasemele. Usun, et Mardi sihikindlus ja töökus on paljudele eeskujuks ning tema püstitatud Eesti rekordite ja võidetud medalite tuules jõuab eestlaste jaoks ajalooliselt südamelähedase ala juurde rohkem tugevaid noori," kirjeldas Seli saavutuse olulisust ja selle võimalikku tähendust tulevikuks.

Lõpetuseks lisas ta: "Eesti olümpiapere nimel tänan ja õnnitlen Marti ja tema isa Alarit maailmameistrivõistlustelt pronksmedali võitmise puhul."