MK-etapi avapäeval võidutses sakslasest olümpiavõitja Felix Loch ajaga 1.36,480, teiseks tuli Johannes Ludwig 1.36,758 ja kolmandaks David Moller 1.36,480-ga. Paarissõidus olid parimad olümpiavõitjad Andreas ja Wolfgang Linger.

"Oleks kena sellest üle saada. On aeg edasi liikuda. Peaksime hoopis vaatama, millise arengu on meie tiim tänu olümpiale teinud," ütles kanadalane Alex Gough, kellelt sel nädalavahetusel oodatakse kodmaal poodiumikohta.

21-aastane Kumaritašvili kiirus kelgurajalt 16. kurvis välja kukkumise hetkel oli rohkem kui 144 km/h. Pärast olümpiat on 1140 meetri pikkuse raja profiili osades kurvides pisut lihtsustatud, kuid kiirused on jäänud samaks, vahendab Canadian Press.

"Seda on tunda. See on nüüd palju lihtsam kui varem," märkis Briti kelgutaja A. J. Rosen. "Mõned tehnilised elemendid raja allosas on eemaldatud.

Siiski starditakse astme võrra madalamalt nagu ka pärast grusiini surma ehk meeste stardikoht on toodud tasemele, kus esialgsete plaanide järgi pidid alustama naised. Korraldajad ei usu, et algsele stardikõrgusele pöördutaks tagasi ka 2013. aastal, mil samas kohas peetakse kelgutamise maailmameistrivõistlused.