Võimaluse mängida MM-i kolmanda divisjoni poolfinaalis võttis Eestilt Kasahstan, kellega ka varem maailmameistrivõistlustel mängitud ja paarist võitjana väljutud. Seekord pani aga vastane oma paremuse maksma teiste, eestlastele vähem tuntud mängijatega.

Esimeses mängu võitis Aleksandr Smirnov mängleva kergusega Timur Klebuganovit 3:0 (6, 7, 5), teises kaotas Eesti mängiv peatreener Vallot Vainula aga 0:3 (5, 9, 9) Kirill Gerassimenkole.

Seejärel tegi järjekordse hea mängu Aleksandr Lušin, võites 3:0 (2, 5, 2) Deniss Žoludevi. "Vastasel olid kõik eeldused, et mängida hea mäng, kuid Aleksandr kasutas taktikat, mis töötas ja ei hakanud katsetama "ilusaid" lööke. Tagantjärgi oleks pidanud ehk julgem olema ja proovima Lušinit teise asetuse peal, et näha kuidas toob punkte esimese ja teise asetusega vastaste vastu," kommenteeris Vainula.

Edasi oli Smirnov vastamisi Gerassimenkoga. Tasavägise lahingu võitis kasahh 3:2 (-8, -8, 12, 4, -7) ning paari võitja jäi Vainula ja Klebuganovi matši otsustada, mille Vainula kaotas 2:3 (-8, -8, 4, 7, -7).

Vainula kommentaar: "Saal tundus sooja ilma tõttu niiskem ja ei saanud korraliku vinti eeskäega pallile sisse anda. Ei saanud mängida oma vindisemat mängu ei servis ega vastuvõtus. Eks põhjuste kokkusattumusi võib leida muidki. Enesekindlus polnud parem juba alates kaotusest Saudi-Araabiale. Kergus, mis oli esimeste päevade kohtumistes, polnud enam see. Ajavahe. Vorm, mis oli juba väga hea kolm nädalat tagasi, tekitab küsimuse, et kaua sellest jätkub. Mängisin halvasti. Oleksin pidanud võitma 3:0."

Võidu korral kohtunuks Eesti poolfinaalis Mehhikoga, keda on samuti korduvalt võidetud. Teises poolfinaalis võistlesid Saudi-Araabia ja Puerto Rico, kes jäid Eesti alagrupis vastavalt teiseks ja kolmandaks. Mehhiko võitis Kasahstani 3:0 ja Puerto Rico Saudi – Araabiat 3:1.

Meeste viies divisjonis võistles kokku 114 võistkonda 220-st ITTF'i kuuluvast assotsiatsioonist.

Eesti naiskond lõpetas MM-i 57. kohaga, võites viimases kohtumises Guatemalat 3:2.