Tegemist oli kehalise kasvatuse ja liikumisõpetajate suvise kokkusaamisega, kus veedeti aktiivne ja sisutihe päev kuulates harivaid loenguid ja saades osa kolleegide parimatest kogemustest. Õppepäeva rõhuasetus oli suunatud õpetajate vahelisele ideede ja kogemuste jagamisele. Arutelud ja kogemuste jagamine toimus väga erinevatel teemadel, alates erinevate liikumisviiside parimatest õpetamise praktikatest, passiivsete ja/või ülekaaluliste noorte liikuma innustamise nippidest ning lõpetades tunnis juhtuda võivate konfliktisituatsioonide lahendamisega jne.

Eesti Olümpiakomitee asepresidendi Jüri Tamme sõnul on antud kursuse läbiviimise peamiseks eesmärgiks pakkuda õpetajatele lisavõimalusi enesetäiendamiseks ja tihendada õpetajate vahelist koostööstööd. „EOK ja Ühendus Sport Kõigile on sarnaseid koolitusi korraldanud alates aastast 2012, kust ka äsja toimunud suvekooli läbiviimiseks inspirtsiooni ja ideid ammutasime. Kursuse kandvaks mõtteks on juurutada elukestva õppe ideed ja mõttelaadi. Ajaga muutuvad nii keskkond meie ümber kui ka inimesed. Elu läheb edasi ja ajaga tuleb kaasas käija. Leian, et sellised kursused on õpetajatele heaks võimaluseks hoida oma teadmised ja oskused ajakohasena. Eriline väärtus on kindlasti ka see, et sellistel koolitustel saavad kokku vanema ja noorema generatsiooni õpetajad. Vastastikku kogemusi vahetades kinnistuvad ja levivad nii vanema aja õpetamiskunsti alused kui ka uued info- ja digiajastusse sobivad motivatsiooni ja õpetamise nipid,“ selgitas toimunud kursuse vajalikkust Jüri Tamm ja lisas:

„Kooli kehalise kasvatuse õpetajal on Eesti haridus- ja spordisüsteemis täita väga eriline roll. Kehalise kasvatuse õpetajatelt nõutakse üli-inimeseks olemist. Lisaks harjutuste õpetamisele ja ettenäitamisele peab ta jälgima ja edendama laste ja noorte tervislikku seisundit, parandama füüsilist võimekust, positiivsete emotsioonidega looma eeldused armastuseks liikumisharrastuse ja spordi vastu, õpetama eetilisis tõekspidamisi ja reegleid, mis kehtivad nii spordis kui elus, selekteerima andekaid jne. Üli-inimeseks olemine pole kerge. EOK programmid on selleks, et toetada kehalise kasvatuse õpetajate vaimu ja arendada nende oskusi.

Kehalise kasvatuse ja liikumisõpetajatele suunatud suvekursus viidi läbi programmi „Liikumine teeb erksaks“ raames, mis on Coca-Cola Fondi ja Eesti Olümpiakomitee koostööprojekt.

Eesti spordi katusorganisatsioonina seisab Eesti Olümpiakomitee ausa mängu põhimõtete ja olümpiaväärtuste eest. EOK tagab tippsportlaste ettevalmistuse ja osalemise tiitlivõistlustel, viib ellu noorsportlastele suunatud järelkasvuprogramme ning suurendab positiivsete eeskujude kaudu liikumisharrastuse kandepinda. EOK tööd toetavad suures osas Eesti ettevõtted. EOK sponsorid on Telia, ERGO, Ilves Extra, JCDecaux, Monton, NIKE, Olympic Casino, Paf, Silberauto.