Esimesena käis tatamil kaalukategoorias kuni 81 kg võistlev Aleksei Budõlin. Avaringis oli Budõlin vaba, kuid jäi seejärel oma esimeses matšis ipponiga alla kreeklasele Vaza Zintiridisele, vahendab ETV Sport.

Juhul kui Zintiridis alistanuks kaks järgmist vastast ja jõudnuks poolfinaali, saanuks Budõlin jätkata miinusringis. Lootustele tõmmati kriips peale kohe järgmise matšiga, kus Zintiridis pidi tunnistama sakslase Ole Bischofi paremust.

Kaalukategoorias kuni 73 kg võistelnud Georgi Ladõginil ei olnud Venemaa esindaja Salamu Mežidovi vastu esimeses matšis mingit võimalust ning võistluse jätkumine sõltus Mežidovi edukusest.

Kuna Mežidov alistas ipponiga ka kaks järgmist vastast, pääses Ladõgin lohutusringi, kus jäi alla leedulasele Alan Techovile, mis kokkuvõttes tähendas 13. koha jagamist.

Naiste –70 kg kaalukategoorias jäi Katre Tekkel jagama 9.-12. kohta. Esimeses matšis jäi Tekkel alla prantslanna Gevrise Emane’ile, kuid sai võistlust jätkata lohutusringis, sest 2005. aasta MM-il hõbemedali võitnud Emane alistas oma järgmise vastase ungarlanna Anett Meszarose.

Lohutusringis ei suutnud Tekkel Meszarose vastu sooritada ühtegi võtet, vastane teenis kolm yukot ja koka ning pääses kaheksa hulka.

EM-i viimasel päeval lähevad tatamile Dmitri Budõlin, Sander Maripuu ja Martin Padar.

Budõlini (-90 kg) esimeseks vastaseks on britt Gordon Winston ja Maripuul (-100 kg) valgevenelane Sergei Kuhharenko. Padar (+100 kg) on avaringis vaba ning ootab vastast sloveeni Matjaz Ceraj ja hispaanlase Angel Parra vastasseisust.