"Pidasime ühe rahvusvahelise kompaniiga läbirääkimisi. Nad olid nõus minu šõu-üritusele garantii andma. Kohtusime Londonis ja sõlmisime lepingu, aga pärast Venemaale määratud sanktsioone loobus see suurettevõte meiega koostööst. Pidime kiiresti uue partneri otsima. Seega ma võin öelda, et olen omal nahal saanud tunda sanktsioonide mõju," rääkis Pljuštšenko.

Iluuisutäht tunnistas ühtlasi, et tal on Venemaal suuri raskusi oma uisukooli rajamisega. "Sõbrad ja tuttavad hoiatasid mind juba ette, et kooli rajamine ei saa olema lihtne. Kuigi mul on suur soov ja võimalused, on see osutunud väga keeruliseks. Vaja on otsida liuväljad, neid rentida, lapsed treeningutele tuua... Sõnades tundub kõik lihtne, kuid praktika on midagi muud," nentis Pljuštšenko.

Küsimusele, kas uisukuulsust võib tulevikus näha Venemaa suures poliitikas, vastas Pljuštšenko: "Ei, ma ei taha sellega seotud olla. Poliitika pole absoluutselt minu jaoks. Vähemalt hetkel mitte. Aga kui mulle kunagi pakutakse poliitikas ametit, mis oleks seotud spordiga, siis ma võin sellele mõelda."

Kolmekordne maailmameister lisas, et talle on tehtud huvitavaid tööpakkumisi üle maailma. "Ma olen saanud erinevaid pakkumisi USA-st ja Aasiast, kuid ma tahan jääda seotuks Venemaaga. Mulle on pakutud näiteks Hiina rahvuskoondise treeneri kohta, ent ma ei ole valmis kodumaalt lahkuma. Tahan rajada oma uisukooli ja kasvatada meie sportlasi."