Ski GP1 klassis tuli tänavuseks Põhjamaade meistriks Marten Männi, kes mõlemad eilsed võistlussõidud esimesena lõpetas ja täna teisena finišisse jõudis. „Eilsed sõidud olid pisut kergemad kui täna,“ ütles Männi.

Kui laupäeval valitses Pärnu jõel kaunis suveilm ja vesi oli üsna sile, siis täna möllas suvituslinnas raju vihma- ja äikesetorm, mis kergitas jõevett ja tekitas võimsad lained. Eriti püstiste jettidega oli nendes tingimustes väga keeruline sõita. „Täna oli eesmärk mitte ujuda ega haiget saada ja selle ma täitsin,“ ütles Männi, kes viimases võistlussõidus suutis end norralase Ulrik Berntseni järele teiseks sõita. Kolme sõidu kokkuvõttes oligi Männi järel teine Berntsen ja kolmas Barnabas Szabo (Ungari).

Runabout GP1 klassis kaks esimest sõitu kindlalt võitnud Anton Pankratov pidas oma suurimaks konkurendiks rootslast Johan Johanssoni, kellega ta sel aastal juba kolmel võistlusel on konkureerinud ja kes teda seni on edestanud. Viimases otsustavas sõidus saigi Johansson parema stardi ning asus juhtima, Pankratov oli aga sunnitud tehniliste probleemide tõttu sõidu sootuks katkestama. Nii läks esikoht kokkuvõttes Johanssonile, teine oli Pankratov ja kolmas Erki Laiakask.

Ski Ladies GP1 klassi kindel liider, hetkel MM-sarjas teist kohta hoidev rootslanna Emma-Nellie Örtendahl võitis kõik kolm sõitu. „Rada Pärnus on väga tehniline, järsud pöörded, poide vahel suhetliselt vähe ruumi,“ ütles Örtendahl. „Samas on siin ka väga pikk sirge, kus jetist tuleb viimast võtta.“ Örtendahl jäi nädalavahetusega, kus tuli ennast nii erinevates ilmastikutingimustes proovile panna ja võit tugevate konkurentide üle ei tulnud sugugi lihtsalt, väga rahule. Örtendahli järel võttis teise koha MM-sarjas kolmandal positsioonil olev Kätriin Nilbe, kolmanda kohaga pidi leppima Pärnu tüdruk Jasmiin Üpraus.

Ski Veteran GP1 klassi võitis Janis Uzars (Läti) Andres Kalmeri ja Marek Kadaku ees. Klassis Ski GP2 tuli Põhjamaade meistriks Daniel Svae Andersen (Norra) Karlins Zurinsi (Läti) ja Egon Üprausi ees. Klassis Runabout GP2 suutis Ralf Üpraus ennast välja sõita poodiumi teisele aastmele, jäädes alla vaid Samuel Johanssonile (Rootsi), kolmas oli Tomas Gurksnys (Leedu).

Ski GP3 klassi võistlussõidud olid terve nädalavahetuse ühed põnevamad, kus tänavune maailmameister Barnabas Szabo vaatamata mitte kõige õnnestunumatele startidele iga kord tagant kas esimeseks või teiseks sõitis ja lõpuks ka meistritiitli võitis. Teine oli Oliver Liseth (Norra) ning kolmas Felix Helgeson (Rootsi). Runabout GP3 klassi kindla võidu jättis koju Margus Kesküla Edvin Samuelssoni (Rootsi) ja Heigo Hummeli ees.

Runabout GP4 klassi tiitli viis Taani Rasmus Koch Hansen, kuid teiseks sõitis end Mattias Siimann, kaotades taanlasele vaid 3 punktiga. Kolmas oli Samuel Johansson (Rootsi). Runabout Junior GP4 klassi esikolmikusse mahtus Siimann samuti, olles Oliver Koch Hanseni (Taani) järel teine, kolmanda koha sai Edvin Samuelsson (Rootsi). Ski Junior GP3.2 klassi võitis Theodor Liseth Martin Jacobseni (mõlemad Norra) ja Mattias Reinaasa ees. GP3.3 klassi ainus osaleja oli Karl Joosep Steinberg.

Kolm päeva väldanud võistlused toimusid Pärnu jõel vana silla juures ning meelitasid eriti laupäeval ilusa ilmaga vee äärde rohkearvulise publiku.

Pealtvaatajatele pakkusid nauditavat vaatemängu ka Freestyle jetisõitjad Venemaalt ja Soomest, kes lõpetasid oma trikihüpetega kõik kolm võistlusringi. Žürii hindas parimaks Pentti Keinäneni esituse.

Jetispordi Põhjamaade meistrivõistlused (Nordic Championship) toimuvad igal aastal eri riigis ja Eesti sai korraldamisõiguse peale mitmeaastast vaheaega. Rahvusvahelise veemotoliidu UIM jetikomisjoni liige Hakan Bergström jäi võistluse korraldusega väga rahule, kõik jooksis õlitatult. Samaaegselt Põhjamaade meistrivõistlustega toimus ka Piston Racing jetispordi Eesti meistri- ja karikavõistluste teine etapp.