Ilmselt on lootused ka põhjendatud, sest alaliidu peasekretäri Gunnar Kuura sõnul on ettevalmistus kulgenud hästi, lausa paremini kui kunagi varem, kirjutab Eesti Päevaleht.

Eesti esiuisutaja Glebova kindel siht on jõuda esikümnesse.

„Eesmärgi saavutamiseks on kolm head põhjust — esiteks oleks tegemist minu parima tulemusega EM-il, seni olen leppinud 12. kohaga, teiseks teeniksin pääsme MM-ile ja ei peaks osalema kodusel katsevõistlusel ning kolmandaks saaks seeläbi 2010. aastal Tallinnas toimuval EM-il Eestit esindada kaks tüdrukut,” rääkis Glebova.

Pärast detsembri keskel peetud Eesti meistrivõistlusi esines Glebova jääetendustel, nautis perega jõuluaega ning alustas jaanuari alguses taas intensiivseid treeninguid.

„Tunnen end enesekindlana, tahaksin juba võistelda ja parimat näidata,” säras Glebova nädal enne starti kui jõulutäheke.

Ometi, tööd tuleb veel teha, sest lõplik kava ülesehitus selgub alles Helsingis. „Küsimus on kolmekordse lutzu hüppamises, olen seda elementi aastaid kasutanud, kuid pärast põlveoperatsiooni olen piirdunud kahekordse lutzuga,” rääkis Glebova.

„Tean, et suudan puhtalt hüpata, kuid kui enne EM-i hüpe ikkagi vajalikul tasemel välja ei tule, jätan tegemata. Kogemus näitab, et pigem esitada kergem kava puhtalt, niisama riskida ei ole mõtet,” lisas ta.

Glebova treener ja ühtlasi Eesti koondise peatreener Anna Levandi kinnitas hoolealuse sõnu. „Pärast Eesti meistrivõistlusi nägin, et peaksime kava tugevdama — samas jäi ettevalmistus halvale ajale, jõuluperioodil ei saanud piisavalt jääd kasutada,” selgitas Levandi.

Glebova sõidab põhjanaabrite pealinna homme, lühikava peetakse reedel ja vabakava laupäeval. Naiste üksiksõidus on üles antud 41 võistlejat.

Paar võtab riske

„Õnneks on praegu koolis kergem aeg, eksamid on tehtud,” rõõmustas Tallinna ülikoolis koreograafiat tudeeriv uisutaja. Vaheaeg kestab 2. veebruarini, ent ega Glebova väga palju saa koolis käia ka pärast seda — veebruari keskel võistleb ta juba universiaadil Hiinas Harbinis ja suure tõenäosusega esindab Eestit ikkagi ka märtsis Los Angeleses peetaval MM-il.

Paarikümne paari seas teeb suurvõistluste debüüdi ka mullune juunioride MM-i kuues paar Maria Sergejeva ja Ilja Glebov.

Levandi ei osanud paarile lõppkohta pakkuda. „Maria ja Ilja tänavune hooaeg on kulgenud väga ebaühtlaselt, Maria kasvas mitu sentimeetrit, mis mõjus nii koordinatsioonile kui ka elementide sooritamispuhtusele,” rääkis Levandi.

„Ometi on nad sihikindlalt harjutanud ning kui paar näitab EM-il vigadeta kava, võib neil hästi minna,” lisas Levandi. Kavas on kõik vastavale raskusastmele vajalikud elemendid, pigem on küsimus selles, kuidas 16-aastane Sergejeva ja 21-aastane Glebov peavad vastu psühholoogiliselt.

Paari igapäevane treener Jekaterina Nekrassova tunnistas, et hooaeg pole kulgenud nii, nagu oodanuks, takistusi on olnud mitmeid, kuid viimastel kuudel on tehtud meeletult tööd. „Läheme igal juhul riskima, kõik rasked elemendid tuleb sooritada,” tunnistas Nekrassova, kes kõigele vaatamata loodab oma kasvandikke näha esikümnes.