Kaks Nõmme Kalju mängijat ja värsket Chilli Disc Golfi liiget – Ken Kallaste ja Karl Mööl on samuti leidnud tee discgolfini.

1) Millal ja kuidas Sa discgolfist esimest korda kuulsid ning millal otsustasid ise selles kätt proovida?

Ken Kallaste: “Kui õigesti mäletan, siis trennikaaslane Eino Puri kutsus mind Piritale mängima. Mäng hakkas kohe meeldima ning peagi soetasingi juba endale isiklikud discid.”

Karl Mööl: “Ma olin discgolfi kohta palju kuulnud juba ammu, aga esimest korda proovisin seda spordiala sel aastal, 5. mail, kui tulime tiimiga Nõmmele mängima. Sealt sain ka tuhina, et tahaks veel tulla loopima.”

2) Jalgpallihooajal on palju mänge ja trenne – kui tihti discgolfirajale satud?

Ken Kallaste: “Eks see kõik oleneb, kuidas enesetunne on, aga keskmiselt 2 korda nädalas käin ikka loopimas.”

Karl Mööl: “Trenne ja mänge on palju, samas vaba aega on tegelikult korralikult – lihtsalt Tallinnast välja jõuab harva. Parimatel nädalatel oma 4-5 korda. Vahepeal oli nii tihe graafik, et paar nädalat ei jõudnud üldse rajale tulla.”

3) Mida pead discgolfis enda tugevuseks? Kas hea füüsiline vorm annab Sinu arust discgolfirajal eelise?

Ken Kallaste: “Enda tugevuseks pean seda, et pärast ebaõnnestumist püssi põõsasse ei viska. Hetkel veel visked liiga ebastabiilsed, et viskeid plussideks välja tuua. Eks see füüsiline vorm hakkab alles pärast mitmendat roundi mõjutama. Aga halba ta küll ei tee.”

Karl Mööl: “Tugevuseks pean, et ma kohanen kergesti uute tingimustega – õpin kiiresti ja panen tähele, kuidas minust paremad mängijad mängivad. Füüsiline vorm annab kindlasti juurde, aga ei ole määrav. Kõige olulisem on visketehnikad selgeks saada. Igast võpsikust jõuga välja ei saa, küll aga kavalusega.”

4) Mis Sind discgolfi juures paelub?

Ken Kallaste: “Eks ikka see kui saad ketta korralikult lendama, siis on ilus vaadata.”

Karl Mööl: “See tekitab sõltuvust, tahad igal rajal proovida järjest paremini õnnestuda. Lisaks on väga mõnus käia seda sõpradega mängimas – mõnus ajaviide. Väike võistlusmoment on alati edasiviiv jõud olnud minu jaoks.”

5) Discgolfi populaarsus on hüppeliselt kasvanud. Mida soovitaksid mängijale, kes soovib oma esimesi samme discgolfimaastikul teha?

Ken Kallaste: “Siin pole muud vaja kui ilusa ilmaga sõbrad kaasa ja ketast loopima. Eks see discipisik tuleb iseenesest külge.”

Karl Mööl: “Soovitan osta endale driveri ja putteri, leida paar sõpra ning minna rajale. Kindlasti tuleb olla järjepidev ja võtta asja chillilt, kuna alguses ei pruugi kõik nii hästi välja tulla, aga kui asja käppa juba saab, siis mängunauding tõuseb.”

Nõmme discgolfi klubi Drive-In poolt korraldatud 13.08. nädalamängul võitis Ken Kallaste -7 harrastajate klassi, Karl Mööl oli tulemusega +3 üheteistkümnes. Mõlemad mehed mängisid CDG poolt kingituseks saadud Trilogy ketastega.

Nõmme nädalavõistluse tulemused: http://skoorin.com/?u=scorecard&ID=44951