Ratasepp alustas reede hommikul kell 9 Tartus Arctic Sport spordiklubi basseinis, kus läbis 19 kilomeetrit kuue tunni ja 51 minutiga. Seejärel jätkas ta rattasõiduga, millega lõpetas pühapäeval kell 18.06. Rattadistantsist 653,13 km läbis ta halbade ilmastikutingimuste tõttu Tartu Ülikooli spordifüsioloogia laboris rattapukil.

Rait alustas rattasõitu õues, läbides 246,87 km distantsil Tartu-Valga-Võru-Tartu. Lausvihm ja tugev tuul ning sellest lähtuv soojuskadu, riiete vahetus- ja kuivatusvõimalused sundisid plaane ümber mängima. Rattadistantsi ülejäänud osa, 653,13 km läbis ta rattapukil.

Ratasepa sõnul oli rattasõidu lõpp eriti pingeline, sest turi ja tuhar olid jäigast rattaasendist kehale oma jälje jätnud, kuigi jalgades oli jõud hea: "Iga kell oleksin eelistanud rattasõitu välitingimustes. Pukil sõita ei ole kergem ega mugavam, samuti ei saavuta sisetingimustes ka soovitud kiirust, mis omakorda venitas rattadistantsi läbimist mitu tundi edasi. Igatahes on see katsumus andnud mõistetele "raskus" ja "tahtetugevus" täiesti uued tähendused."

Meenuta kogu katsumust otseblogist: