Suzuki tunnistas üles, et sokutas eelmisel aastal toimunud kanuusprindi Jaapani meistrivõistlustel konkurendi Seiji Komatsu veepudelisse internetist ostetud anaboolseid steroide, mistõttu Komatsu dopingukontrollis mõistagi vahele jäi ning talle võistluskeeld määrati.

Pahareti motiiviks oli pääs 2020. aasta kodustele Tokyo olümpiamängudele. "Tahtsin väga olümpiamängudeks neljaliikmelisse kajakivõistkonda pääseda," selgitas Suzuki Jaapani meediale. "Paraku olin ma järjekorras viies ning minu ees oli minust noorem sportlane. Teadsin, et niisama jätkates ei suudaks ma teda edestada."

Lõpuks ei suutnud Suzuki aga oma süükoormaga elada ning tunnistas pahateo Jaapani alaliidule üles, vabandades ka Komatsu ees. Hoolimata puhtsüdamlikust ülestunnistusest määrati mehele ikkagi kaheksa-aastane võistluskeeld, mis tema karjääri suure tõenäosusega ka lõpetab.

Jaapani antidoping tühistas Suzuki ülestunnistuse järel Komatsu võistluskeelu ning ennistas tema arvele ka kõik tulemused ja rekordid, mis vahepeal tühistati.