Suvisesse Frankfurti oli EM-iks kohale saabunud tõeline tipptegijate plejaad eesotsas Hawaii Ironmani võitjate Sebastian Kienle ja Frederick van Lierdega. Samuti olid stardis Pekingi olümpiavõitja - toona tavadistantsil - Jan Frodeno, täispika triatloni maailmarekordimees Andreas Raelert ning paljud teised kõvad tegijad.

„Frankfurti Ironman on kõige kangem võistlus Hawaii Ironmani järel,“ selgitas Albert siinset tugevat konkurentsi ning lisas muuhulgas: „Kui tahan saada paremaks võistlejaks Hawaii tingimustes, siis sarnast konkurentsi kohtab vaid vähestel võistlustel. Sellel aastal otsustasin ma neid niipalju ette võtta kui võimalik.“

Ujumisest alates haaras liidriohjad enda kätte igal osaalal marulist tempot teinud, juba aastaid pikamaatriatloni etteotsa kuuluv Jan Frodeno. Eriti võimsalt liikus sakslane rattaetapil, suutes 180 km maanteedistantsi läbida imekspandava 4 tunni ja 8 minutiga. Varasemalt on Ironman-võistluse raames suutnud kiiremini rattasadulas liikuda üksnes USA triatleet Andrew Starykowicz, seda tunamullusel Florida Ironmanil.

Tagant tulijatest kujutasid Frodenole suurimat ohtu ennekõike tema enda kaasmaalased eesotsas rattarajal teiseks tõusnud Sebastian Kienlega. Kuid täna ei olnud valitseva maailmameistri päev. Lisaks joogipudelite kaotusele ratta küljest, tegi Kienlele liiga ka kõrvetav kuumus. „Tundsin ennast nagu Kreeka mütoloogiast tuntud Ikarus, kelle tiivad, päikesele liiga lähedale lennates, sulama hakkasid.“

Ka Alberti minek rattarajal polnud tema parimate päevade tasemel, kukkudes ujumise niigi üllatavalt tagasihoidlikult kaheksandalt kohalt jooksuetapi alguseks 18-ndaks „Vorm on hetkel veel keskpärane, oma jälje jätsid kevadel põetud haigused. Puudu on just võimsusest, aga kestma peaksin ma hästi,“ kommenteeris Marko enda hetkeseisu juba võistluse eel.

Jooksurajal Marko suutiski juba kesta. Ja ehkki maratoniaeg 3:13:01 Albertit reeglina väga ei rõõmusta, tähendas see ometigi tõusmist tagasi esikümne sekka. Täpselt kümnendana Marko ka raske võistluse lõpetas, saades kirja aja 8 tundi 38 minutit ja 40 sekundit.

Ainsana alla kaheksa tunni võistlusraja läbinud Frodenot kellelgi kinni püüda ei õnnestunudki. Võimsa rajarekordiga 7:49:48 Ironmani Euroopa meistriks kroonitud sakslane edestas kaasmaalast Kienlet lõpuks 11 minuti ja 51 sekundiga. Kolmandaks tõusnud Andy Boecherer kindlustas ajaga 8:03:49 sakslastele kolmikvõidu.

Naiste võitjaks tuli Frankfurtis šveitslanna Daniela Ryf ajaga 8 tundi ja 51 minutit.