2012. aasta kevadel itaallase Fabio Capello asemel peatreeneri ametisse nimetatud Roy Hodgsoni juhendatav Inglismaa jalgpallikoondis pole käimasolevas MM-valiksarjas kaotanud küll ainsatki kohtumist, ent ainuüksi see ei taga esikohta ja otsepääset finaalturniirile.

Viimases kahes voorus võõrustatakse Montenegrot ja Poolat ning olusid arvestades vajatakse mõlema vastu võitu. Ülesanne kõlab lihtsamalt, kui ta tegelikult on, sest senise valikturniiri jooksul on Inglismaa suutnud alistada vaid San Marino ja Moldova (mõlemad kaks korda). Poola ja Montenegroga on mängitud viiki korra, Ukrainaga kaks.

Kõik see tähendab, et tabeliseis on viimase kahe vooru eel pingeline: Inglismaa 16, Montenegro 15, Ukraina 15, Poola 13 punkti. Arvestades, et Poolat ootavad ees võõrsil-mängud Ukraina ja Inglismaaga, tuleb nende šansse pidada tagasihoidlikeks, ent Montenegro ja Ukraina on kahtlemata suutelised Inglismaa eest otsepääsme omale napsama.

Inglismaa koondis jäi viimati suurturniirilt kõrvale 2008. aastal, kui ei kvalifitseerutud Šveitsis ja Austrias toimuvale EMile. MM mängiti viimati ilma jalgpalli sünnimaa osaluseta 1994. aastal. Kui reede õhtul koduplatsil Montenegrole kaotatakse, on 20aasta eest juhtunu kordumine vägagi tõenäoline.

Inglismaa – Montenegro MM-valikmäng jalgpallis on Viasat Sport Balticu otse-eetris reedel kell 21.55.