"Neinar Seli on varem avalikkusele kinnitanud, et ta astub süüdimõistva otsuse korral tagasi. Ma mõistan tema valikut ja pean seda ainuvõimalikuks lahenduseks," ütles Indrek Saar Eesti Päevalehele.

"EOK juhtkond peab langetama otsuse, kuidas kujunenud olukorras edasi minna." Saare sõnul ei saa mööda vaadata tõsiasjast, et EOK koondab enda alla kogu spordivaldkonna ja selle arendamise, nii saavutus- kui ka harrastuspordi ja on sellega kogu ühiskonna jaoks esimene spordivaldkonna peegel.

"Poliitikakujundaja ehk kultuuriministeeriumi jaoks on EOK esimene ja olulisim valdkonna esindusorganisatsioon. EOK tegutseb avalikes huvides ning kannab sotsiaalse partnerina vastutust," selgitas Saar. "Järelikult peab mitte ainult sport ise, vaid ka spordi juhtimine ja rahastamine olema ja näima üheselt puhas - selge, aus, läbipaistev."

Seli juhtum kinnitab Saare sõnul taas, et tuleb välja töötada usaldusväärne ja läbipaistev spordi rahastamise süsteem. "Koos rahandusministriga oleme alustanud riigi spordi rahastamismudeli olemasolevate aluspõhimõtete ülevaatamist ning riigieelarve strateegia 2017-2020 koostamisel esitame praeguste aluspõhimõtete muutmise ettepanekud valitsusele otsustamiseks," sõnas ta.