Maria Sergejeva ja Ilja Glebovi siht on jõuda 16 sekka, Caitlin Malloryl ja Kristjan Rannal 19 hulka. Näib, et mõlemal paaril on õnnestumise korral võimalus eesmärk täita.

Euroopa meistrivõistluste järel on uisutajad usinalt treeninud. „Pärast Helsingi EM-i oleme rohkem tähelepanu pööranud hüpetele,” rääkis paarissõitjate treener Jekaterina Nekrassova. „Julgen öelda, et Maria ja Ilja on paremas vormis kui EM-i ajal.”

EM-i 14. kohaga lõpetanud paari esimene eesmärk on pääseda 20 parema sekka vabakava esitama. „Teiseks lähme kindlasti püüdma olümpiakohta, mille teenivad 16 paremat. Kui seal ei õnnestu Vancouveri piletit saada, jääb veel neljal paaril võimalus sügisel Oberstdorfis,” selgitas Nekrassova eesmärke.

Ka USA-s harjutava Mallory ja Ranna Eesti-poolne treener Lea Rand usub, et teoreetiliselt pole võimatu olümpiapileti eest võidelda.

„Jaanuarist tänaseni ei ole midagi põnevat juhtunud, kõik on läinud plaanipäraselt – Caitlin ja Kristjan on treeninud, võistelnud nad pole, kuud on möödunud tavalise igapäevase töö rütmis,” rääkis Rand, kes ise seekord kohapeale võistlust jälgima ei sõida.

Küll aga on jäätantsijad vahepeal selgeks õppinud uue ko­hustusliku tantsu. „Poolteist kuud on uue tantsu õppimiseks lühike aeg, seega ei taha ka kohta ennustada,” lisas Rand. Lisaks kimbutab Eesti paari sama mure, mis EM-il – kuna maailmas neil reiting puudub, on ka asetus kehv. Näiteks Helsingis alustasid nad esimesena.

Kui koht jääb kehvemaks kui 19, ei juhtu midagi hullu – sarnaselt paarissõitjatega selgitavad ka jäätantsijad Oberstdorfis viis paari, kes Vancouveris uisutada saavad.

Napp puhkus

Pärast MM-i on Malloryl ja Rannal kavas väike puhkus, mille raames meespool ka mõneks nädalaks koju sõidab. „Tegelikult elame juba ühe jalaga uues hooajas, valime muusikat, sest pärast puhkust tuleb kohe treenima hakata, maikuu teisel poolel on juba võistlus kavas,” tutvustas Lea Rand plaane.

Kavade kallal töötab ka Nekrassova. „Tahame kava raskemaks muuta, õpime juurde keerulisemaid elemete,” lausus Sergejeva – Glebovi treener. „Maria ja Ilja puhkavad juunis, et siis hakata juba väga tähtsaks hooajaks valmistuma. Lisaks olümpiale toimub ju Tallinnas EM,” meenutas Nekrassova.

Jäätantsijad ja paarissõitjad alustavad heitlust olümpiakohtade eest teisipäeval. Eesti suurim lootus MM-il, naisüksiksõitja Jelena Glebova võistleb reedel ja laupäeval.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes