Nad rääkisid südantlõhestava loo, kuidas Iisraeli arstid nende tütart ravides igal õhtul nutma puhkesid, sest arvasid, et Julia sureb. Vaid 24 kiloni kõhnunud naisterahva tervis tundus sedavõrd halvas seisus.

Kuna Venemaa meditsiinisüsteemis piisavalt abi ei saadud, siis otsustasid iluuisutaja vanemad oma rahakoti peal viia tütre ravile Iisraeli. Selleks tuli neil töölt lahti võtta ja sugulaste abiga saadi kokku ka vajalik ravisumma. "Julia ei soovinud mingil hetkel enam isegi vett juua, see oli kohtutav," paljastas ema telefonivestluses.

"Olime öösiti üleval ja käisime pidevalt kuulamas, kas tema süda ikka lööb. Päeval palvetasime, et midagi hirmsat ei juhtuks. See oli kohutav aeg."

Lisaks lausus Julia ema karmid sõnad Venemaa meditsiinisüsteemi aadressil. "Anoreksiat Venemaal ravida ei osata. Meil on õigus sellist arvamust omada, sest oleme läbi käinud kõik võimalikud raviasutused.

Sisuliselt tuli meil lõpuks põgeneda, teist valikut ei olnud. Tütrele tehti kohutavalt haiget, ta ei suutnud karme ravimeetodeid enam välja kannatada. Kui me Iisraelis arstidele rääkisime, mida Juliaga Venemaal tehti, siis nad ütlesid, et isegi Aafrikas selliste meetoditega enam ei ravita."

Julia ja tema vanemad on jätkuvalt Iisraelis ning varem nad kodumaale ei naase, kui tütar on kosunud kehakaaluni 50 kilogrammi.