Kasvuhormooni ja testosterooni kasutamises süüdi mõistetud Rodriguez võib keelu vaidlustada ning kavatseb seda USA meedia andmetel ka teha, mis tähendab, et ilmselt mängib ta lõpliku lahendi saabumiseni New York Yankeesi särgis edasi.

2007. aastal kümneaastase lepingu rekordilisele 275 miljonile dollarile sõlminud Rodgriguez ja teised karistuse saanud sattusid dopinguskandaali, kui asuti uurima Lõuna-Floridas asuva vananemisvastast ravi pakkuva kliiniku Biogenesis of America sidemeid pesapalluritega. Tuli ilmsiks, et profiliiga pesapallurid hankisid kliinikust keelatud aineid. Tänaseks suletud kliiniku asutaja Tony Bosch on teinud uurijatega koostööd ja avalikustanud kõik süüdlased.

MLB juht Bud Selig nimetas otsust suureks töövõiduks võitluses dopingu vastu. "Olen uhke meie pingutuste üle - mitte ainult testimise, kasvuhormooni tuvastamise tehnoloogia ja sportlaste pikaajalise profileerimise, vaid ka uurimisvõimekuse üle, mis antud juhtumis oli otsustav."

Ülejäänud 12 karistuse saanut, kelle seas on tuntumad MLB Tähtede mängul osalenud Nelson Cruz, Everth Cabrera ja Jhonny Peralta, on oma karistusega nõustunud ja loobunud apellatsiooni esitamise õigusest.

Näiteks Cruz teatas, et tegi valeotsuse, kui kasutas 2012. aastal infektsiooni raviks keelatud aineid. Tema ja teised mängijad tegid avalduse, kus teatasid, et võtavad juhtunu eest täie vastutuse.

Sama uurimisega seoses oli eelmisel kuul esimesena karistuse - 65-mängulise keelu - saanud veel Ryan Braun.

Rodriguezi jaoks polnud tegu karjääri esimese dopingujuhtumiga. 2007. aastal tunnistas ta telesaates "60 minutit", et tarvitas aastatel 2001-2003 anaboolseid steroide, kuna tema õlgadel oli tohutu pinge edukalt mänguda.