Spasski viskab sealjuures üles süüdistuse, et tema meeskonnas töötas sel ajal Ameerika spioon. Konkreetse nimena toob ta välja Iivo Nei.

Nimelt kuulus Nei tol 1972. aastal Spasski treeneritetiimi ning venelane väidab, et eestlane vahetas ajaloolise tiitlimatši ajal ameeriklastega informatsiooni.

Kogu "trall" Fischeri-Spasski kohtumise ümber sai alguse siis, kui Islandi pealinnas Reykjavikis peetud tiitlimatšile ameeriklane üldse õigeaegselt kohale ei jõudnud. Nimelt soovis Fischer suuremaid auhinnarahasid. Kuigi ameeriklane lõpuks ikkagi Islandil maandus, soovitas Nõukogude Liidu spordikomitee Spasskil ikkagi matšist loobuda.

Hiljem "sajandi matšiks" nimetatud duell siiski toimus ja lõpuks loovutaski Spasski maailmameistri tiitli Fischerile skooriga 12,5:8,5.

Ei tea, miks ta sellised süüdistused õhku viskas, aga mina võin kinnitada, et ega neil tõepõhja all küll pole
Iivo Nei

Viimase 10 aasta jooksul kaks insulti üle elanud Spasski süüdistab nüüd aga just Neid. "Ameeriklased teadsid, mis meie meeskonnas toimub. Näiteks suhtles Nei Robert Byrne'iga, kes tol hetkel New York Timesi maleosakonnas töötas, ning kellega koos ta hiljem sellest 1972. aasta matšist raamatu kirjutas. Nei oli kursis kõikide meie mõtetega ja ameeriklased ootasid temalt omakorda informatsiooni. Näiteks, kui ma oleksin kaalunud matšist loobumist, oleks ameeriklased sellest kohe teada saanud," rääkis Spasski, kes siiski ühtegi otsest tõendit välja ei toonud.

Neile endale tulid säärased süüdistused üllatusena. "See on muidugi jama jutt. Eks siin ikka aja jooksul on üht-teist otsitud, aga mingeid konkreetseid tõendeid ju leitud pole. Ka Nõukogude Liidu spordikomitee oleks siis ju mind juba toona karistanud."

"Olen ka hiljem Spasskiga hästi läbi saanud. Viimati käis ta Tallinnas 5-6 aastat tagasi, siis istusime pika laua taga, sõime ja rääkisime pikalt juttu. Mingitest süüdistustest küll juttu polnud, suhtlus oli väga meeldiv. Seda konkreetset artiklit ma veel näinud pole, aga näiteks Byrne'iga sai raamatu kirjutamise kokkulepe tehtud ju hoopis hiljem, kui ma Spasski tiimist ära olin tulnud. Ei tea, miks ta sellised süüdistused õhku viskas, aga mina võin kinnitada, et ega neil tõepõhja all küll pole."