Võistlus oli täis üllatusi, oli suuri kukkujaid ja suuri tõusjaid. Suurimaks ebaõnnestujaks Florent Amodio (Euroopa meister aastal 2011), kellel läks kava ikka täiesti aia taha. Raske oleks ette kujutada, et ta suudaks seda veel kehvemini sõita. Kokkuvõttes 13ndaks jäänud Amodio vabakava tulemus oli 20. Teiseks suuremaks kukkujaks oli tšehh Tomas Verner. Peale ilusat neljakordset tuluppi hakkasid hüpped ära lagunema ning peale lühikava kolmandat kohta oli ta vabakavas kaheksas ja sai kokkuvõttes 7. koha.

Suurimaks tõusjaks Konstantin Mentšov Venemaalt, kes läks vabale kavale 11. kohalt ning leidis ennast poodiumilt pronksmedaliga, väga napilt tšehh Michal Brezina ees.

Teisel kohal oli ja sinna jäi Sergei Voronov ning venelaste favoriit Maksim Kovtun lõpetas viienda kohaga. See lõi venelaste Sotši koondise kaardid sassi ja pool pressikonverentsist oli juttu teemal, kes ikka Sotšis võistleb. Võitjaks (teist korda järjest) tuli Javier Fernandez Hispaaniast ja vahel tundub see lausa ebaaus, kuidas mõnele seda talenti ikka on jagatud.

Peale meeste vabakava toimus õhtul demonstratsioonesinemise proov (küll ilma paarideta, kuna neil on veel vabakava sõitmata). Tegemist on äärmiselt lõbusa üritusega, kus parimad sõidavad oma demonstratsiooni kavasid läbi, harjutavad finaali ja teevad niisama pulli. Lahe on näha kõiki neid häid uisutajaid vabas õhkkonnas ja omas elemendis – jääl ja uiskudega. Niipalju veel demonstratsioonesinemisest, et seekord on uisutajate osakaal kiiva meeste üksiksõidu poole, ehk neid saab kõige rohkem olema, sealhulgas neid kes poodiumist kaugele jäid…