Esimene ning ajaliselt kõige pikem võistluspäev on nüüdseks läbi saanud ning eestlaste jaoks oli see edukas.

Glebova sõitis väga hea lühikava ning on hetkel kaheksandal kohal. Tegelikult ei olnud ka seitsmes koht väga kaugel ja varu oli, sest kaks piruetti olid tal tasemel 2. Ainult üks piruett oli taseme poolest maksimaalse tasemega, ehk 4. Glebova ei ole küll kunagi eriti hiilanud oma piruettide poolest, aga vahe seitsmenda kohaga oli niivõrd väike, et ühe pirueti ühest lisa tasemest oleks piisanud. Esituse poolelt on Jelena eelmise hooajaga paremaks läinud ning kindlasti ei tundunud kõige kehvem parima 12 hulgas, mida tema praegune reiting sellel võistlusel on. Milliseks võib tema koht peale vaba kava kujuneda, on muidugi raske öelda, aga Glebova on olnud alati parem lühikava sõitja ja tema taga on palju tugevaid.

Tegelikult sõitsid naised üldiselt hästi. Carolina Kostner oli komponentide poolest parim ja minu arust teenitult. Kui televiisorist võistlusi vaadata, siis võib-olla ei saa aru, miks tema teine hinne nii kõrge on, aga kohapeal vaadates saab sellest küll aru. Tagasi on ajad, kus venemaa naised võidavad taas medaleid. Peale lühikava on neid esimese nelja sees lausa kolm ja kõik nad on head. Esimesel kohal oleva Sotnikova tulup oli niivõrd võimas, et sellest annaks ka ilmselt neljakordset teha. Kui kunagi räägiti, et uisutajad kas painduvad või hüppavad, siis teisel kohal olev Lipnitskaja näitas oma esitusega, et nii see ei ole. Saab ka mõlemat korraga!

Jäätantsus on meie paar Irina Štork ja Taavi Rand tublil 14-dal kohal, olles 13 kohast maas vaid 0,1 puntki. Jäätantsu tehnilisi elemente ma nii hästi ei tunne, aga tundus, et kõik läks neil plaanipäraselt. Jäätantsu esiotsas on aga vahed veel väiksemad. Esimest ja teist kohta lahutab 0,04 punkti. Kuigi venemaa tantsupaar jättis minule parema mulje, on ees itaallased aga vahe on olematu ja kõik otsustab vabatants.